Цілющий Іван-чай повертає чоловічу силу


Бізнес розпочали з нуля в Бородянському районі на Київщині, у батьківській садибі. Проте згодом придбали власну хатинку і ділянку в дачному кооперативі біля Козятина, де й вирощують рідкісні та цілющі рослини. Використовують тільки натуральну упаковку, крафт-пакети. Навіть штампи на пакуванні роблять з природних барвників.

Об этом сообщает http://hypersr.com

– Завжди хотілося мати свій чайний магазин, невелику кафешку або щось в цьому роді. Так само, скільки себе пам’ятаю, завжди збирав трави в садах, лісах і на полях. Так що якісь навички в цій сфері у мене були. У 2012 році серйозно захопився іван-чаєм і самостійно вилікувався від деяких недуг, — розповів журналістам Олександр Шаленко. — А в 2013 ми з дружиною Юлією залишилися без постійної роботи, і у нас з’явилося багато вільного часу для пошуків і експериментів. Якось так потихеньку все пішло і поїхало — Крим, Карпати, Полісся, десятки унікальних сіл, цікаві місцеві назви трав і рецепти їх приготування.

У тому ж році ми активно почали брати участь у всіляких виставках-ярмарках і фестивалях під вивіскою «ЧАЙ DIY», 90% всіх трав збирали самі, все, крім листя гінкго білоба і бадану. Скоро нам ці світські тусовки набридли, і ми вирішили приділяти більше часу виробництву. Після декількох років діяльності ми зробили ребрединг й отримали власну марку.

Олександр Шаленко

Серед гранульованих чаїв подружжя великою популярністю користуються зелений класичний (без термообробки) і смородиновий. Та все ж найбільшою гордістю називають листя іван-чаю різних ступенів ферментації і обробки. Усі купажі свого продукту подружжя робить у пропорції 70 на 30, де обов’язково більше іван-чаю, про властивості якого можна говорити годинами. Це повна відсутність кофеїну, що дає можливість нормалізувати тиск, великий вміст вітаміну С та інших корисних мікроелементів, які підвищують імунітет, виводять токсини і знімають запалення внутрішніх органів.

А ще він повертає чоловічу силу та ефективно бореться з виразкою шлунку, нормалізує тиск, дуже ефективний при безсонні та нервових розладах і добре виводить токсини з організму, тому його часто використовують при лікуванні похмілля та запою. Відсут­ність протипоказань щодо застосування визнані як офіційною, так і народною медициною.

– Але це стосується тільки ферментованого листя рослини, а сушена трава у вигляді звичайного сіна, якою завалені аптеки і ринки, може надавати побічні дії після тривалого і невмілого вживання. Саме тому ми і займаємося виключно ферментованими видами чаю. Майже кожного ранку, з кінця травня по середину серпня, збираємо листя. Найкращий час для цього з 8 до 10 години. Чай любить тишу і чисті думки збирача. Якщо будете колись збирати іван-чай або інші рослини, то обов’язково подякуйте їм.

Віталіна Володимирова


Джерело статті: “https://33kanal.com/news/78819.html”

©1info.net