»Верховний правитель». Посаду президента Росії запропонували перейменувати

У РФ обговорюють, як має називатися посада глави держави
У РФ обговорюють, як має називатися посада глави держави

Робоча група з підготовки поправок до конституції Росії запропонувала ввести в основний закон країни понад 100 нових пунктів, серед яких затвердження православ’я як основної релігії країни та закріплення в основному законі статусу держави – переможниці у Другій світовій війні. Про це 28 січня написало видання "Коммерсантъ".

Об этом сообщает http://kaktovottak.top

Одна з ідей, які обговорювали члени групи, – перейменувати посаду глави держави, замість "президент" назвати її "верховний правитель". Про це "Российской газете" розповів голова комітету Держдуми з державного будівництва та законодавства Павло Крашенінніков.

15 січня Путін звернувся з посланням до Федеральних зборів, під час якого запропонував внести низку змін до конституції РФ.

20 січня російський президент подав проєкт закону про поправку до конституції РФ на розгляд Держдуми. Його одноголосно ухвалили в першому читанні 23 січня.

Друге читання президентського законопроєкту в Державній думі заплановано на 11 лютого. Частину поправок, запропонованих робочою групою, може розглянути профільний комітет парламенту, у такому разі вони дістануть шанс бути врахованими, зазначає "Коммерсантъ".


Джерело статті: “http://gordonua.com/ukr/news/worldnews/-verhovnij-pravitel-posadu-prezidenta-rosiji-zaproponuvali-perejmenuvati-1484673.html”

©1info.net