10 шкідливих звичок, які заважають вам схуднути



Все ще потієте в спортзалі і їсте ненависну броколі, а схуднути ніяк не можете? Експерти назвали шкідливі харчові звички, через які ви товстішаєте.

Об этом сообщает «Футляр от виолончели»


1. Неуважність до «випадкових» калорій.


Коли ви просите відкусити сендвіч у одного, пробуєте щось з тарілки іншого сусіда по столу, облизуєте ложку під час приготування їжі, погодьтеся, що навіть не замислюєтеся про «ціну» таких дегустацій. Але всі ці калорії складаються в одну велику проблему – зайва вага.


2. Неконтрольований розмір порцій.


Кількість з’їденого за один раз необхідно контролювати. І чим точніше – тим краще. Звичайно, ми не пропонуємо вам зважувати порції і визначати кількість грамів, але відміряти кількість їжі на око – гарний початок.


3. Відмова від сніданку.


Ви, звичайно, пам’ятаєте, чим потрібно поділитися з другом, а що – віддати ворогу. Сніданок – це найважливіший прийом їжі. По-перше, він дає хороший старт роботі організму: з’їдене до полудня перетравиться в енергію, а не «відкладеться». По-друге, хороший щільний сніданок задає режим харчування на день. Після такого не буде бажання що-небудь перекусити.


4. Їжа перед комп’ютером або телевізором.


Захоплена цікавим серіалом, шоу або відеороликом людина не помічає, скільки з’їдає, так як «зайнятий» мозок просто ігнорує сигнали про насичення. Намагайтеся їсти до перегляду улюблених фільмів.


5. Незаплановані перекушування.


Найкраще продумувати своє харчування на весь день або навіть тиждень, і заготовляти під цей план потрібну кількість їжі. Бажання що-небудь з’їсти зазвичай з’являється раптово, і тут же під рукою опиняються пиріжок, бутерброд, гамбургер, які мало того, що дуже калорійні, ще й незрозуміло з яких продуктів зроблені.


6. Газована вода, лимонад і соки.


Несвідоме споживання солодких напоїв – теж шкідлива звичка. Мабуть, це перше, що варто виключити з раціону при бажанні схуднути. Якщо хочеться пити – попийте води, солодка газована вода зробить тільки гірше. А якщо хочеться чогось «смачненького» – приготуйте лимонад самі, це зовсім нескладно. І взагалі, пити просту воду – це важливо.


7. Постійні перерви на каву.


Теперішня мода на картонні стаканчики і термокружки зробила каву напоєм, який потрібно або можна пити завжди і всюди. І хоча в самій каві в нормальних кількостях немає нічого поганого, частенько вона не обходиться без добавок: жирні вершки, солодкі сиропи, про цукор і говорити не варто. А якщо ще кожну чашечку закушувати цукеркою – калорій набігає достатньо.


8. Надмірне захоплення фруктами і горіхами.


Всі ми знаємо, що ці продукти дуже корисні. Але це не означає, що горіхи і фрукти не містять калорій. Не варто думати, що з’їсти їх можна скільки завгодно. Звичайно, краще перекусити жменькою горіхів або бананом замість умовної булочки, але не варто обманюватися думками про «безліміт» такої їжі.


9. Неуважність до складів.


Ви купуєте йогурт і не перевіряєте склад, тому що він, з одного боку, знежирений, безглютеновий, натуральний, тощо. А на ділі – цукру і вуглеводів в ньому виявляється трохи менше, ніж в цукерках чи морозиві. Наявність на товарі усіляких маркувань, що вказують на його уявну користь – не привід не читати склад на етикетці.


10. Недосипання.


При дефіциті сну організм зажадає додаткової енергії – звичайно, за рахунок їжі.



Джерело статті: “http://wworld.com.ua/health/62834”

©1info.net