У Росії зібралися викупити в України останки радянського «кілера»

Депутат Держдуми Російської Федерації, один з керівників правлячої партії "Єдина Росія" Олександр Хінштейн запропонував зібрати кошти на перепоховання останків радянського розвідника, офіцера НКВД Миколи Кузнєцова в Росії.

Об этом сообщает Футляр от виолончели


Про це повідомили в прес-службі партії "Единая Росссия".


Депутат російської Держдуми запропонував фактично викупити останки радянського розвідника Кузнєцова, який під час Другої світової війни відзначився вбивствами і замахами на керівників адміністрації Рейхкомісаріату. Крім замахів на представників німецької окупаційної адміністрації, він здійснював провокації проти українського визвольного руху, в результаті яких нацистські окупанти стратили заручників ". Агент НКВД Микола Кузнєцов загинув 8 березня 1944 року в селі Боратин Бродівського району на Львівщині.


Олександр Хінштейн пропонує зібрати кошти на перевезення останків розвідника, які поховані на Пагорбі Слави у Львові, за місцем його народження — в місто Кудимкар Пермського краю або на територію іншого регіону РФ, тісно пов’язаного з пам’яттю про цю "видатну людину".


Раніше виконком Львівської міської ради переніс розгляд питання про перепоховання останків Кузнєцова. Міський голова Львова Андрій Садовий з цього приводу заявив, що поки українські воїни знаходяться в полоні, міська влада не буде розглядати це питання.


Як повідомляв "Апостроф", в ніч проти понеділка, 10 лютого, невідомі осквернили пам’ятник радянським воєначальнику, генералу армії Миколі Ватутіну, встановлений в Печерському районі української столиці.


Джерело статті: “https://apostrophe.ua/ua/news/society/2020-02-10/v-rossii-sobralis-vyikupit-u-ukrainyi-ostanki-sovetskogo-killera/188048”

©1info.net