«Домовленості не виконуються». Пристайко заявив про загрозу зриву «нормандської зустрічі» у квітні

"Домовленості не виконуються". Пристайко заявив про загрозу зриву "нормандської зустрічі" у квітні
"Домовленості не виконуються". Пристайко заявив про загрозу зриву "нормандської зустрічі" у квітні

Міністр закордонних справ України підбив підсумки відвідин Мюнхенської безпекової конференції. Очільник МЗС заявив про загрозу зриву зустрічі в "нормандському форматі", яка запланована на квітень.

Об этом сообщает Роспрес

Про це він заявив журналістам у Мюнхені, пердає "Громадське".

За словами Пристайка, в Німеччині не відбудеться нормандської зустрічі на рівні міністрів, хоча таку можливість обговорювали. Однак, він впевений, що "нормандський саміт" за участю лідерів держав все ж відбудеться, але, можливо, не в квітні.

"Лідери нормандської четвірки мають зустрітися. Можливо, це буде не в квітні, а пізніше. Нам важливо, щоби були домовленості, яких вони зможуть досягти", — сказав він.

На своїй сторінці у Twitter очільник зовнішньополітичного відомства наголосив, що "Паризькі домовленості" не виконуються в повному обсязі, а "часткове звільнення наших громадян — недостатній прогрес".

В Мюнхен-2020 Україна привезла два меседжі:

1. Паризькі домовленості #N4 не виконуються в повному обсягу. Часткове звільнення наших громадян — недостатній прогрес. #MSC2020

— Vadym Prystaiko (@VPrystaiko) February 15, 2020

Окрім того, міністр згадав про збиття літака МАУ в Тегерані.

"Ми не відступимо від вимог щодо PS752. Включно з повним доступом наших фахівців до розслідування та невідкладною виплатою компенсацій", — написав він.

2. Ми не відступимо від вимог щодо #PS752. Включно з повним доступом наших фахівців до розслідування та невідкладною виплатою компенсацій.
#MSC2020

— Vadym Prystaiko (@VPrystaiko) February 15, 2020

Нагадаємо, 15 лютого міністр закордонних справ України Вадим Пристайко 15 лютого, зустріч з німецьким колегою Хайком Маасом на полях Мюнхенської конференції з безпеки.

Німецький міністр запевнив, що Берлін продовжує підтримувати Україну на шляху припинення війни на Донбасі та реформ. Він наголосив, що нормандський формат створює віру в політичне вирішення конфлікту на сході України.

Відео Без повернення Криму: у Мюнхені поширили скандальний план припинення війни в Україні

Мюнхенський план щодо України. Скандалом почався найбільший неформальний форум у сфері безпеки. У день відкриття 56-ї конференції з питань безпеки там поширили план припинення війни в Україні. Документ створювали міжнародні організації у співпраці з Росією. Згадок про російську агресію там уникають. Натомість пропонують Україні відновити співпрацю з Росією без повернення Криму. Більше — у розділі Політика

Без повернення Криму: у Мюнхені поширили скандальний план припинення війни в Україні
ТСН. 19:30
  • Facebook 2
  • Twitter
  • Telegram
  • Messenger
  • Viber

Джерело статті: “https://tsn.ua/politika/domovlenosti-ne-vikonuyutsya-pristayko-zayaviv-pro-zagrozu-zrivu-normandskoyi-zustrichi-u-kvitni-1492035.html”

©1info.net