Новий китайський коронавірус менш смертельний, ніж інші — ВООЗ

Новий китайський коронавірус Covid-19 менш смертельний, ніж інші, наприклад SARS та MERS. Також зараз є тенденція зі зменшення кількості заражених.

Об этом сообщает Футляр от виолончели

Про це на брифінгу заявив очільник Всесвітньої організації охорони здоров’я Тедрос Адханом Гебреєсус.

За його словами, новий коронавірус смертельний у 2% випадках. Понад 80% заражених мали легку форму захворювання та видужували, у 14% випадках Covid-19 викликав важкі захворювання, включно з пневмонією та задишкою.

5% хворих перебували у критичному стані, який супроводжувався септичним шоком, дихальною недостатністю та поліорганною недостатністю.

Гебреєсус зазначив, що останні дані свідчать, що кількість нових випадків зараження коронавірусом зменшується, але водночас наголосив, що «цю тенденцію слід інтерпретувати дуже обережно».

«Тенденції можуть змінюватися по мірі ураження нових груп населення. Поки рано говорити, чи буде продовжуватися це зниження (кількості нових заражених — ред.). Поки розглядається кожен сценарій», — сказав він.

Також очільник ВООЗ заявив, що організація закликала виділити ще 675 мільйонів доларів на боротьбу країн з коронавірусом. Він подякував тим донорам, які вже зробили свій внесок.



Джерело статті: “https://hromadske.ua/posts/kitajskij-koronavirus-mensh-smertelnij-nizh-inshi-vooz”

©1info.net