6 ознак, які вказують на проблеми з печінкою

6 ознак, які вказують на проблеми з печінкою
6 ознак, які вказують на проблеми з печінкою

На стані печінки позначається багато: від порушення режиму харчування до шкідливих звичок. Важливо вчасно помітити, що з органом твориться недобре.

Об этом сообщает Руспрес

Про це пише Укр..Здоров’я.

Зморшки на лобі

На обличчі відображається практично кожне порушення. Зморшки на лобі зазвичай говорять про природне старіння організму. У певних випадках подібна ознака сигналізує про проблеми з печінкою. Зазвичай це вертикальні зморшки на лобі і трохи нижче між бровами. Глибокі зморшки говорять про серйозне дисфункції печінки.

Пігментація на обличчі

Знову-таки пігментні плями на щоках, носі, лобі можуть вказувати на порушення в роботі печінки. Орган виробляє чимало біохімічних процесів, при порушенні яких виникає збій в обміні пігменту меланіну. Ознакою хвороби печінки часто є неправильна пігментація шкіри. Пігментні плями з’являються на лобі, скронях, мають зелений або коричневий відтінок. Як би не намагалися позбутися від них освітлюючими засобами, нічого не вийде. Вікові зміни печінки проявляються у вигляді хаотично розташованих ділянок коричневої пігментації.

Підвищена жирність шкіри

Даний орган являє собою фільтр, що знешкоджує і виводить токсини, інші шкідливі речовини. Печінка може не впоратися з надлишком жирів, тому вони накопичуються в протоках сальних залоз. В результаті обличчя стає більш жирним, з лиском. Жирність виникає на лобі, крилах носа, це може викликати вугровий висип, прищі і гнійники.

Сивина, облисіння

При печінці, яка неправильно працює порушується засвоєння поживних речовин, що позначається на зростанні волосся. Підсумком стає облисіння, рання сивина. Особливо небезпечно, коли зміни починаються на тім’яній частині голови.

Зміни в очах і запалення слизових

Печінка, яка погано працює впливає на стан очей. Порушення можуть привести до скупчення у верхніх шарах шкіри і слизових оболонках білірубіну. Колір змінюється на жовтий. Запущені хвороби призводять до зміни інших частин ока: зіниці біліють, райдужні оболонки тьмяніють. Шкіра під очима теж стає жовтуватою.


Джерело статті: “https://molbuk.ua/news/193511-6-oznak-yaki-vkazuyut-na-problemy-z-pechinkoyu.html”

©1info.net