«Омегівцю» Косенку мають обрати запобіжний захід. Що він говорив на допиті щодо «чорної роти»

У Печерському суді Києва готуються обирати запобіжний захід затриманому офіцеру підрозділу "Омега" Володимиру Косенку. Його 17 лютого затримали працівники ДБР.

Станом на 17 годину засідання у справі Косенка не почалося, хоча планували почати о 15-30. В суді уже присутній прокурор Ігор Зємсков, представниця потерпілих Євгенія Закревська та адвокат Косенка. Також присутня група молодиків, яка, ймовірно, прийшла підтримувати Косенкаю.
Про це інформує журналіст INSIDER із зали суду.

За повідомленням ДБР, Косенка підозрюють у тому, що він "здійснював прицільні постріли на ураження у напрямку скупчення беззбройних людей на вул. Інститутській та Майдані Незалежності в м. Києві" 20 лютого 2014 року.

"В результаті спецпризначенець поранив одного з мітингувальників, а ще в одного здійснив смертельний постріл", — зазначили в ДБР.

INSIDER вирішив нагадати, що говорив Косенко, коли свідчив у справі розстрілів на Інститутській.

Він був кулеметником. Мав із собою 2 тисячі патронів до кулемету. Коли силовики відійшли із Жовтневого палацу, Косенко зайняв позицію на барикаді на Інститутській.

Він говорив, що коли відступав, бачив "беркутівців" біля Жовтневого палацу і ті, нібито, "стріляли по клумбах" на протилежній від Жовтневого палацу стороні Інститутської.

Ось тільки клумб на тій стороні немає, а лише невеликі шматки землі під окремими деревами (приблизно метр на метр). На це звертала увагу представниця потерпілих Євгенія Закревська.

Пізніше Косенко уточнив, що "беркутівці" нібито стріляли в землю. А снайпер Сергій Красний ще на досудовому слідстві стверджував, що в напрямку Майдану стріляли "особи з жовтими повязками на руках".

Також Косенко говорив, що сам вионував лише "стеження" і вогонь не відкривав.

Об этом сообщает Руспрес

Підписуйтесь на наш новий телеграм-канал: https://t.me/theinsider_ua


Джерело статті: “http://www.theinsider.ua/politics/omehivtsyu-kosenku-mayut-obraty-zapobizhnyy-zakhid-shcho-vin-hovoryv-na-dopyti-shchodo-chornoyi-roty/”

©1info.net