Сльозогінний газ у школі на Київщині, від якого постраждали 16 дітей, розпилив учень

Вирішується питання щодо правової кваліфікації дій винуватця / фото: Нацполіція
На момент інциденту в навчальному закладі перебували 357 дітей.

Вирішується питання щодо правової кваліфікації дій винуватця / фото: Нацполіція

Сльозогінний газ у школі м. Сквира Київської області, від якого постраждали 16 дітей, випадково розпилив учень.

Про це повідомляє поліція Київської області.

Об этом сообщает Руспрес

«Слідчо-оперативна група, яка працювала на місці події встановила, що учениця 9-го класу попросила свого однокласника поставити її мобільний телефон на зарядку, взявши зарядний пристрій з кишені її куртки. Зі слів хлопця, він, намагаючись взяти зарядний пристрій, випадково натиснув на газовий балончик, що також знаходився у кишені. Вчителям про дану ситуацію учні не повідомляли», — сказано у повідомленні.

Поліцейські встановили, що учениці балончик придбав батько, для самозахисту.

На момент інциденту в навчальному закладі перебували 357 дітей. Усіх їх успішно евакуювали. Нині у лікарні перебуває троє постраждалих.

Балончик із перцевим газом сльозогінної дратівливої дії правоохоронці вилучили як речовий доказ.

Вирішується питання щодо правової кваліфікації дій підлітків. Також ювенальні поліцейські провели профілактично-роз’яснювальну бесіду із учнями щодо запобіган подальшому подібних випадків.

Як повідомляв УНІАН, 19 лютого поліція повідомила, що у школі у місті Сквира невідомий розпилив невстановлену речовину, за попередніми даними – сльозогінну. Внаслідок розпиленого газу до медичного закладу було госпіталізовано 16 дітей.



Джерело статті: “https://www.unian.ua/m/incidents/10883633-slozoginniy-gaz-u-shkoli-na-kijivshchini-vid-yakogo-postrazhdali-16-ditey-rozpiliv-uchen.html”

©1info.net