В Україні затримали учасників протесту через евакуацію громадян з Китаю


Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков підтвердив, що група протестуючих через евакуації громадян з Китаю затримана.

Об этом сообщает Роспрес

Нагадаймо, літак з 45 українцями і 27 іноземцями приземлився 20 лютого. Але провокації почалися за кілька днів до вильоту лайнера в Ухань, де почалося поширення коронавірусу. Страх захворіти, що підігрівається провокацією невідомих, що розсилають смс, змусив людей вийти на вулиці.

Евакуйованих поселять в санаторії в Полтавській області. Вранці 20 лютого жителі перекрили дорогу міжрегіонального значення, палили покришки. В результаті до місця влада пригнала військову спецтехніку.

Аваков повідомив, що всім затриманим учасникам протесту випишуть адміністративні протоколи. Активісти, як повідомляє Полтавська газета, ініціював зіткнення з поліцією.

«Бактеріологічного небезпеки немає, — повідомив в фейсбуці президент Володимир Зеленський, уточнивши, що заходи безпеки вжиті «безпрецедентні» . — Але є інша небезпека, про яку я хотів би сказати. Небезпека забути про те, що всі ми люди і всі ми — українці. Кожен з нас. Включаючи тих, хто опинився в Ухані під час епідемії».


Джерело статті: “http://newformat.info/news/v-ukraini-zatrimali-uchasnikiv-protestu-cherez-evakuaciju-gromadyan-z-kitaju/”

©1info.net