Найбагатші люди світу втратили $139 мільярдів через падіння фондових індексів на тлі коронавірусу

Ілюстрація REUTERS
Статок 500 найбагатших людей світу скоротився через побоювання, що коронавірус вдарить по світовій економіці.

Ілюстрація REUTERS

Статок 500 найбагатших людей світу зменшився на $139 млрд 24 лютого через падіння індексів на фондових біржах на тлі побоювань, що коронавірус вдарить по світовій економіці.

Об этом сообщает Роспрес

Про це повідомляє агентство Bloomberg.

За його даними, гендиректор LVMH Бернар Арно і власник Amazon Джефф Безос втратили за $4,8 млрд. Власник Zara Амансіо Ортеги втратив $4 млрд, засновник Facebook Марк Цукерберг — $3,48 млрд, а співзасновник Google Ларрі Пейдж — $2,7 млрд.

Як повідомляв УНІАН, Міжнародний валютний фонд прогнозує уповільнення темпів зростання світової економіки через коронавірус на 0,1 процентних пункту, до 3,2%.

В кінці грудня влада Китаю повідомила про спалах пневмонії невстановленого походження в місті Ухань. Збудником захворювання став новий тип коронавірусу COVID-19. Вірус передається від людини до людини, інкубаційний період становить близько двох тижнів.

Всесвітня організація охорони здоров’я 30 січня оголосила надзвичайну ситуацію міжнародного значення у зв’язку з поширенням коронавірусу з Китаю.

Станом на 25 лютого у Китаї від коронавірусу померли 2 663 людини. Інфікованих COVID-19 зараз налічують 77 658 осіб.



Джерело статті: “https://www.unian.ua/economics/finance/10888886-naybagatshi-lyudi-svitu-vtratili-139-milyardiv-cherez-padinnya-fondovih-indeksiv-na-tli-koronavirusu.html”

©1info.net