Зеленський може призначити Тигипка прем’єр-міністром України – ЗМІ


Президент України Володимир Зеленський розглядає кандидатуру українського підприємця, колишнього віце-прем’єр-міністра і міністра соціальної політики Сергія Тігіпка на пост прем’єр-міністра України.

Об этом сообщает Футляр от виолончели


Про це повідомили три джерела в українському уряді, – інформує 1NEWS.


Прес-секретар президента України Юлія Мендель не відповіла на запит прокоментувати можливе призначення Тігіпка. Журналістам також не вдалося отримати відповідь і від прес-служби компанії Тігіпко “ТАС”.


“Повернення Тігіпко на державну службу в якості прем’єр-міністра поставить питання: чи зміцнить це позиції його колишніх партнерів Ігоря Коломойського і Геннадія Боголюбова?” – задаються питанням автори публікації.


Крім того, будучи колишнім членом уряду Миколи Азарова, Тігіпко потрапляє під дію закону про люстрацію 2014 року, адже йому заборонено займати державні посади високого рівня.


“Не ясно, як адміністрація Зеленського буде обходити цей закон, але в минулому вони вже ігнорували його: екс-керівник Офісу президента Андрій Богдан також є колишнім співробітником уряду Януковича”, – наголошується в публікації.


Як відомо, Сергій Тігіпко – один з ветеранів української політики. З 1990-х років він маневрував між бізнесом, політикою і державною службою.


У 1992 році Тігіпко переконав бізнесменів Ігоря Коломойського і Геннадія Боголюбова відкрити банк, який виріс в найбільшу фінустанову України – ПриватБанк.


На державну службу Тігіпко вступив в якості заступника прем’єр-міністра Павла Лазаренка в 1997 році і залишався на цій посаді протягом двох років, працюючи також в Кабміні наступника Лазаренка – Валерія Пустовойтенка.


У 1999-2000 роках Тігіпко був міністром економіки в уряді тодішнього прем’єра Віктора Ющенка. У 2010 році Тігіпко балотувався на пост президента України, але посів лише третє місце. Через деякий час отримав посаду віце-прем’єра та міністра соцполітики в Кабміні Миколи Азарова, а також став заступником голови “Партії регіонів”.


Джерело: Дело


Джерело статті: “https://1news.com.ua/ukraine/zelenskyj-mozhe-pryznachyty-tygypko-prem-yer-ministrom-ukrayiny-zmi.html”

©1info.net