Зеленський зробив заяву про Крим та телеканал АТР

Picture
Picture
Picture

Окупований Росією Крим не стане ціною для миру на Донбасі.

Об этом сообщает Роспрес

Про це заявив президент Володимир Зеленський на форумі Age Of Crimea Forum-2020 у середу.

"Хотів почати з аксіом, що справді не потребують доведення. Тиждень складається із семи днів. Планета Земля — кругла. А Крим — це Україна.

Наше суспільство може сперечатися щодо дуже багатьох питань. Але це не викликає жодних сварок чи сумнівів. Тут українці на 100% єдині. А отже, повернення Криму — це безспірна частина нашої національної ідеї. Шість років тому Російська Федерація анексувала Крим. Шість років тому наше життя змінилося. Ми зрозуміли, що живемо у світі, де меморандуми, на жаль, майже нічого не варті. А система міжнародного права та світової безпеки не вдосконалена і вразлива.

Сьогодні ми робимо все можливе, щоб припинити війну на Донбасі. І не втрачати щодня наших найкращих українців. На це спрямовано всі наші зусилля. Але це не означає, що Крим знімається з порядку денного чи може стати ціною для миру на Донбасі. Ми зробимо все, щоб над Кримом знову замайорів український прапор", — заявив глава держави.

Зеленський сказав, що в середу підпише указ про День опору Криму російській окупації 26 лютого.

"Держава, спільно з компанією Socar до кінця року відкриє на "Чонгарі" великий хаб для обслуговування громадян. Там буде повноцінний центр надання адміністративних послуг, зона відпочинку та інші важливі об’єкти.

Домовились із президентом Туреччини Ердоганом побудувати 500 квартир для кримських переселенців", — заявив президент.

Молоді, яка живе в окупованому Криму, спрощуватимуть доступ до освітніх послуг, сприятимуть влаштуванню життя, продовжив Зеленський.

"Важливо забезпечити мовлення на Крим. Людям там потрібне джерело об’єктивної інформації про сучасну Україну. Я хочу запевнити, що канал ATR продовжить свою роботу, ніхто не позбавить їх державної підтримки. Це питання вирішиться найближчим часом", — сказав глава держави.


Джерело статті: “http://www.bagnet.org/news/politics/419470/zelenskiy-zrobiv-zayavu-pro-krim-ta-telekanal-atr”

©1info.net