Мер Херсона заперечує причетність до скандального вантажу з Чорногорії

Небезпечні токсичні відходи з Чорногорії, на утилізацію яких європейці виділили 50 мільйонів євро, таємничим чином опинились… на Півдні України. Екологічна диверсія чи чергова схема заробітку на здоров’ї українців? Хто і чому вирішив «закопати» токсичний вантаж у Херсоні? Дивіться у сюжеті Кирила Вольного.

Об этом сообщает Футляр от виолончели

«Я відразу звернув увагу на документ з підписом мера. Тобто на іноземному судні заходить дивний вантаж з гарантійним листом мера. Він був моїм партійним підлеглим, я знаю його підпис, підпис – його. Зараз триває експертиза, забігаю наперед якраз стосовно цього підпису – Миколаєнко заперечує, що він його ставив. Але заперечує з трибуни, публічно, медійно. У матеріалах кримінальної справи він уже не так впевнено заперечує, каже, що не пам’ятає», – розповідає депутат Херсонської міської ради Віталій Богданов.

Проте міський голова свою причетність до цієї справи відкидає. Стверджує: його підпис сфальшовано. А сам пан Миколаєнко у дату, зазначену в документі, взагалі нібито перебував поза межами України.

Пан Миколаєнко запевняє: його підпис підробили

Цікаво, що токсичні відходи мало прийняти міське сміттєзвалище, керує яким (та заробляє на цьому чималі гроші) приватна фірма «Ітака». Засновниками цієї компанії, за дивним збігом, є колишній співробітник прокуратури та експрацівник «Укроборонпрому».

Знімальна група «СтопКору» вирішила запитати про подробиці угоди безпосередньо у представників фірми «Ітака».

Утім, працівники фірми, посилаючись на тривалі суди, спершу пообіцяли надати коментарі трохи пізніше в присутності адвоката.

Та за кілька годин представники «Ітаки» змінили свою позицію і запропонували надіслати їм інформаційний запит: мовляв, нададуть відповіді на питання письмово. Та на відповідь журналісти чекають і досі.

Читати також:
У виконкомі Херсонської мерії незалежних депутатів замінили людьми Сальдо
Поділитись


Джерело статті: “https://stopcor.org/mer-hersona-zaperechuye-prychetnist-skandalnogo-vantazhu-z-chornogoriyi/”

©1info.net