У Житомирській області пожежі підібрались до сіл: місцеві мешканці допомагають рятувальникам

У Житомирській області пожежі підібрались до сіл: місцеві мешканці допомагають рятувальникам
У Житомирській області пожежі підібрались до сіл: місцеві мешканці допомагають рятувальникам

Житомирщина продовжує боротися з вогнем. Напередодні в Олевському районі масштабна пожежа охопила майже 200 гектарів лісу. Вогонь вдалося локалізувати, але через суху і вітряну погоду виникають усе нові займання, йдеться у ТСН.19:30.

Об этом сообщает Руспрес

Небезпечною, але контрольованою називають надзвичайники ситуацію в Олевському районі. І саме там зосередили основні сили рятувальників та лісівників. Кажуть, осередки вогню вдалося оточити та локалізувати і зараз найголовніше — не допустити розповсюдження. Горить у цьому районі уже третій день. Спочатку спалахнув ліс, а потім вогонь почав підбиратися до сіл Замисловичі, Пояски та Шебедиха. Його вдалося зупинити просто на підступах до людських осель – помагати рятувальникам зголосились місцеві мешканці.

До ліквідації лісових пожеж залучені півтори сотні лісівників та рятувальників, два десятки одиниць техніки. Вчора тут навіть працювала авіація. З повітря скинули 25 тон води. Лісівники кажуть, як такого, відкритого вогню немає. Але місцями горить деревина та пеньки, а сильний вітер роздмухує вогонь і через це виникають нові осередки загоряння. Бо у лісі дуже сухо, і від найменшої іскри миттєво спалахує.

"Ми працюємо, такого поширення немає, гасимо. У нас в лісової охорони десь 82 чоловіки і рятувальників багато. Сил, засобів вистачає. Ну, чекаємо дощу. Сьогодні прогнозують дощ, це допоможе нам", — прокоментував головний лісничий Білокоровицького лісгоспу Ігор Тараканець.

І дійсно, найбільше всі тут очікують рятівного дощу. Але поки лише хмарно і ні краплини. Біля сіл продовжують чергувати рятувальники, аби контролювати ситуацію.

Відео Лісові пожежі в Житомирській області: рятувальники продовжують гасити осередки вогню

Житомирщина бореться з вогнем. Напередодні в Олевському районі масштабна пожежа охопила майже 200 гектарів лісу. Вогонь вдалося локалізувати, але через суху і вітряну погоду виникають усе нові займання.

Лісові пожежі в Житомирській області: рятувальники продовжують гасити осередки вогню
ТСН. 19:30
  • Facebook
  • Twitter
  • Telegram
  • Messenger
  • Viber

Кореспондентка ТСН Олена Кузнєцова


Джерело статті: “https://tsn.ua/ukrayina/u-zhitomirskiy-oblasti-pozhezhi-pidibralis-do-sil-miscevi-meshkanci-dopomagayut-ryatuvalnikam-1535067.html”

©1info.net