Обвал мосту у Дніпропетровській області: щоб витягти вантажівку поглиблять дно навколо переправи

Обвал мосту у Дніпропетровській області: щоб витягти вантажівку поглиблять дно навколо переправи
Обвал мосту у Дніпропетровській області: щоб витягти вантажівку поглиблять дно навколо переправи

Посадовці на Дніпропетровщині вирішили поглибити дно, аби дістати з обваленого мосту вантажівку. Фура, яка учора провалилася на мосту поблизу Нікополя, досі висить на переправі, йдеться у ТСН.12:00.

Об этом сообщает Футляр от виолончели

Щоб її витягнути на ділянці Каховського водосховища прориють дно і лише потім спробують застосувати плавучий кран. Напередодні 20-метрова секція мосту, який був частиною траси національного значення Кропивницький-Кривий Ріг-Запоріжжя, обвалилася, коли на неї виїхала важка вантажівка. Причіп полетів униз, кабіна втрималася, тож водію вдалось врятуватися. Сама фура повисла на мосту.

Місцеві жителі розповідають: переправа була стара, аварійна, на в’їзді встановили обмежувальний знак — рух дозволено транспорту не більше 10 тон. Вантажівка ж виявилась набагато важчою. Машина у півтора рази важча, кажуть рятувальники. Перед виїздом із Нікополя водій завантажив сюди ще й 20 тон металевих труб, тож стара переправа не витримала.

Водія вже опитали слідчі. Попередньо, чоловік був тверезим, та йому все одно загрожує кримінальна відповідальність. Зокрема, й за ігнорування обмежувальних знаків.

Терміни відновлення мосту – невідомі. Повинні відбутися випробування спеціальним підприємством, які скажуть, чи можливо цей міст використовувати в подальшому. Якщо висновок позитивний, буде залучено спеціальну організацію, яка займається мостами, і тоді у найкоротші строки буде відновлено і рух, і міст.

На ніч тут лишали патрулі. Вони скеровували транспорт в об’їзд через прилеглі села, аби у темряві машини випадково не заїхали на розвалену переправу.

Нагадаємо, через обвал цього мосту поліція відкрила три кримінальних провадження: "службова недбалість", "порушення чинних на транспорті правил", "порушення правил, що стосуються безпечного використання промислової продукції або безпечної експлуатації будівель і споруд".


Джерело статті: “https://tsn.ua/ukrayina/obval-mostu-u-dnipropetrovskiy-oblasti-schob-vityagti-vantazhivku-pogliblyat-dno-navkolo-perepravi-1550817.html”

©1info.net