Франція запропонувала призупинити правила бюджету ЄС до кінця 2021 року



Франція закликала ЄС призупинити суворі бюджетні правила для країн-членів на цей і наступний рік через серйозний удар по економіці під час пандемії коронавірусу.

Об этом сообщает Устав Груп


Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Euractiv.


"Немає нічого гіршого, ніж відновити економіку, загальмувавши державні витрати. Це помилка, яку ми зробили в 2009 році", — заявив міністр фінансів Франції Бруно Ле Мер, маючи на увазі наслідки фінансової кризи 2008 року.


"Ми сподіваємося, що правила пакту про стабільність будуть припинені на 2020 рік, а також на 2021 рік", — додав міністр.




Відповідно до правил Європейського Союзу держави-члени обмежують свій бюджетний дефіцит на рівні 3% ВВП і підтримують співвідношення боргу до ВВП не більше 60%.


Раніше глава Європейського центрального банку Крістіна Лагард заявила, що криза стане хорошим приводом для модернізації Пакту стабільності і зростання ЄС, його основних принципів економічної політики, які встановлюють бюджетні правила.


Криза фактично припинила дію пакту, і Брюссель погодився дозволити 27 країнам-членам вийти за рамки таких витрат і лімітів запозичень.


"Я думаю, що умови Пакту про стабільність і зростання повинні бути переглянуті і спрощені, перш ніж він буде знову введений в дію, коли ми вийдемо з цієї кризи", — сказала Лагард.


Європейська правда


Джерело статті: “https://www.epravda.com.ua/news/2020/05/22/660843/”

©1info.net