У Росії знайшли спосіб побороти епідемію: у статистику COVID-19 не включатимуть тих, хто не скаржиться

Коронавірус в Росії
Коронавірус в Росії

Російське Міністерство охорони здоров’я рекомендувало не включати у статистику хворих на коронавірусну інфекцію тих, хто отримав позитивний тест на COVID-19, але не скаржиться на симптоми.

Об этом сообщает Слон

Про це йдеться у відповідних рекомендаціях МОЗ РФ, пише hromadske.

"У разі виявлення вірусу при відсутності скарг, об’єктивної і додаткової інформації цей стан слід розцінювати як носійство вірусу і кодувати рубрикою Z22.8. Такі випадки в статистику захворюваності і смертності не включаються", – йдеться в документі.

Нагадаємо, 17 травня Росія вийшла на друге місце у світі за кількістю інфікованих коронавірусом, хоча 11 травня президент Володимир Путін оголосив про послаблення карантину в країні, саме тоді, коли у країні фіксували рекордні показники захворюваності.

На сьогодні Росію вже обійшла Бразилія і країна опустилась на третє місце із загальною кількістю хворих у 370 680. Попри це, вчора, 26 травня, Путін оголосив, що 24 червня відбудеться парад Перемоги у Москві, а 26 липня – хода "Безсмертного полку".

Водночас офіційна кількість померлих від коронавірусу в РФ залишається напрочуд низькою (3 968 людей) у порівнянні з іншими країнами зі схожою кількістю хворих.

Світло на це проливає статистика щодо смертності у Москві за квітень, пише "Новая газета". У квітні в місті зареєстрували 11 846 смертей, що вище середнього показника на 19% – у Москві померло щонайменше на 1 855 людей більше, ніж зазвичай.

Але при цьому, за офіційною статистикою російської влади, за квітень у Москві від коронавірусу померли 658 людей. Тобто 1 855 мінус 658 – виходить майже 1 200 "понаднормових" смертей. І це лише у Москві.

Підписуйся на сторінки UAINFO у Facebook, Twitter і YouTube

UAINFO



Джерело статті: “https://uainfo.org/blognews/1590603216-u-rosiyi-znayshli-sposib-poboroti-epidemiyu-u-statistiku.html”

©1info.net