Microsoft планує замінити своїх новинарів штучним інтелектом – ЗМІ

Представник Microsoft повідомив, що скорочення працівників не пов’язане з пандемією
Представник Microsoft повідомив, що скорочення працівників не пов’язане з пандемією

Microsoft не планує продовжувати контракти для десятків авторів новин, які працюють на порталі новин MSN. Замість живих людей компанія хоче залучити штучний інтелект, повідомляє Seattle Times із посиланням на джерела.

Об этом сообщает Преступная Россия

У середу, 27 травня, приблизно 50 співробітників MSN, найнятих через кадрові агентства, повідомили про те, що їхні послуги більше не будуть потрібні після 30 червня.

Представник Microsoft підтвердив цю інформацію і додав, що скорочення штату не є результатом нинішньої пандемії коронавірусу.

Штатні автори новин, найняті Microsoft, залишаться в компанії.

Деякі працівники на умовах анонімності розповіли журналістам, що MSN буде використовувати штучний інтелект у роботі сервісу. ШІ, зокрема, займатиметься алгоритмами для виявлення актуальних новин від десятків партнерів-видавців та оптимізацією контенту через переписування заголовків або додавання якісніших супровідних фотографій чи слайд-шоу.

Один зі звільнених працівників повідомив, що ШІ використовували і раніше, але він був напівавтоматичним протягом кількох місяців. Тепер же він працюватиме на повну силу.

MSN – це великий вебпортал, створений Microsoft Network 1995 року. Спочатку він був порталом та домашньою сторінкою за умовчанням для мільйонів персональних комп’ютерів і пропонував оригінальний контент та посилання на новини, погоду і спорт.

2013 року компанія почала скорочувати співробітників. До 2014 року вона випустила перероблену версію MSN, яка співпрацювала з іншими новинними сайтами, яким платила за можливість поширювати їхній контент.

Сьогодні служба новин MSN повністю покладається на ці партнерські сайти і не має власного оригінального новинного контенту.


Джерело статті: “http://gordonua.com/ukr/news/science/-microsoft-planuje-zaminiti-svojih-novinariv-shtuchnim-intelektom-zmi-1502144.html”

©1info.net