»Укрзалізниця» анонсувала початок руху поїздів у західному напрямку з 4 червня

Усього з 1 червня буде запущено сім пар поїздів "Інтерсіті"
Усього з 1 червня буде запущено сім пар поїздів "Інтерсіті"

Сьогодні "Укрзалізниця" відкриває продаж квитків на потяги в західному напрямку. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив в.о. голови компанії Іван Юрик.

Об этом сообщает Репортер

"Сьогодні відкриємо продаж квитків на довгоочікувані поїзди у західному напрямку. Ми точково отримали дозвіл регіональних комісій. Щоправда, туди рух стартує не з 1 червня, а з 4 червня", – зазначив він.

Юрик нагадав, що 1 червня в Україні відновлюють залізничний рух, він сказав, що перший потяг "Інтерсіті" вирушить у Донецьку область.

"У понеділок о 6.12 ранку, як на мене, дуже символічно поїде перший поїзд "Інтерсіті" саме на схід країни – сполученням "Київ – Костянтинівка". Вчора перевіряли готовність до відновлення руху швидкісних поїздів "Укрзалізниці". Місця продаються у шаховому порядку, на цей час лише по 50% квитків у вагоні", – підкреслив голова компанії.

Усього з 1 червня буде запущено сім пар поїздів "Інтерсіті". Передбачена максимальна санітарна обробка вагонів, температурний скринінг і масковий режим.

"Задля безпеки просимо пасажирів обмежити переміщення між вагонами. Щодо харчування. Тут керуємось рекомендаціями МОЗ — у поїздах наразі заборонений продаж продуктів харчування. У нічних – провідники зможуть запропонувати лише воду у пляшках. Прошу пасажирів звернути на це увагу", – додав Юрик.


https://www.facebook.com/ivan.yuryk/posts/10158038939920985

Залізничним транспортом українці зможуть скористатися в межах 14 областей. Окрім окупованих територій, потяги поки не курсуватимуть у Чернігівській області та на захід від Вінницької та Київської областей.

Карантин в Україні діє з 12 березня. Через поширення коронавірусної інфекції COVID-19 заборонили масові заходи, закрили навчальні заклади, торгові центри, магазини (крім продуктових та аптек), ресторани, кафе і бари, спортивні зали, салони краси і нічні клуби, припинили авіасполучення з іншими країнами, обмежили пасажирські перевезення всередині країни.

Обмежувальні заходи тричі продовжували. З 11 травня в Україні розпочалося пом’якшення карантину. 20 травня Кабмін продовжив обмеження до 22 червня, але запровадив так званий адаптивний карантин: регіональна влада дістала право послаблювати карантинні заходи в разі поліпшення епідемічної ситуації.

Усього уряд розробив п’ять етапів поступового скасування обмежень. Наступні ослаблення заплановано 1-го, 10-го і 15 червня.


Джерело статті: “http://gordonua.com/ukr/news/society/-ukrzaliznitsja-anonsuvala-pochatok-ruhu-pojizdiv-u-zahidnomu-naprjamku-z-4-chervnja-1502150.html”

©1info.net