В Україні мають намір підвищити норму споживання газу: платіжки знову виростуть

В Україні мають намір підвищити норму споживання газу: платіжки знову виростуть
В Україні мають намір підвищити норму споживання газу: платіжки знову виростуть

Норми споживання планують змінити домогосподарствам без лічильників обліку. Таким чином мають намір боротися з неконтрольованим обсягом споживання.

Об этом сообщает Руспрес

У українців в платіжках знову злетять суми – на цей раз за споживання газу. Очолюване Ольгою Буславець Міністерство енергетики та захисту навколишнього середовища ініціювало підвищення в два рази норми споживання газу тим, у кого немає лічильників і запропонувало розділити його по сезонах. У холодну пору року, згідно з пропозицією відомства, українцям доведеться платити за газ в кілька разів більше.

Відповідний проект постанови Кабміну оприлюднено на сайті міністерства, повідомляє "Апостроф".

Читайте також: Повышение пенсионного возраста, высокая коммуналка, закрытие школ: что нас ждет с новой программой МВФ

У Буславець підрахували, що підвищення нормативів торкнеться жителів 3,3 млн квартир або 24,9% житлового фонду, де немає лічильника газу.

Так, норму споживання газу підвищать з 3,28 куб м до 5,2 на одну людину в квартирі з газовою плитою і централізованим гарячим водопостачанням. А з жовтня по березень норматив для таких споживачів буде ще вище – 7,6 куб м на людину.

У квартирах з газовою плитою, але без централізованого гарячого водопостачання, норматив хочуть підвищити з 5,39 куб м до 7,1 на людину в місяць, а в опалювальний період – до 12.

У квартирах, де є газова плита і нагрівач води норма споживання зросте з 10,49 куб м до 16,3, а в опалювальний період – до 27.

Читайте також: В нашей стране был грубо нарушен закон, и органы государственного регулирования позволили нас грабить завышенными тарифами, – глава Жилищного союза Украины​​​​​​​

Коли ж не буде гарячої води, норму споживання газу для газової плити у Буславец хочуть збільшити з нинішніх 5,39 куб м до 7,1 на людину в місяць з квітня по вересень і до 12 – в інші місяці.

Як зазначили в пояснювальній записці до документу, таке зростання норм споживання пов’язане з повідомленнями про "неконтрольоване" споживання газу населенням.

"Це в свою чергу призводить до безоплатного використання газу побутовими споживачами на суму 2,7 млрд грн на рік (383 млн куб м природного газу)", – заявляють в Міненерго.

Підписуйся на сторінки UAINFO у Facebook, Twitter і YouTube

UAINFO



Джерело статті: “https://uainfo.org/blognews/1590877904-v-ukrayini-mayut-namir-pidvishchiti-normu-spozhivannya-gazu-.html”

©1info.net