Уряд хоче ввести електронні трудові книжки, замість паперових

Кабінет міністрів погодив і найближчим часом передасть на розгляд Верховної Ради законопроект про введення обліку трудової діяльності працівника в електронній формі.

Об этом сообщает Руспрес

"Проект закону дозволить призначати пенсію через особистий електронний кабінет на веб-порталі е-послуг Пенсійного фонду без заяви особи, а також спростить доступ до отримання інформації про здобутий стаж для призначення виплат. Документ буде доопрацьовано протягом дня. Сподіваємося на підтримку ініціативи у Верховній Раді ", — сказав Прем’єр-міністр Денис Шмигаль, кореспондент Укрінформу.

Як зазначила міністр соціальної політики Марина Лазебная, представляючи законопроект на засіданні Кабміну, "ми хочемо запровадити ведення обліку трудової діяльності працівників в електронній формі, тобто фактично ми йдемо по шляху відмови від паперових трудових книжок".

За її словами, "через три місяці після прийняття Верховною Радою України цього закону будуть впроваджені нові соціальні сервіси і будуть створені умови для того, щоб Пенсійний фонд міг призначати людині пенсію автоматично".

Вона додала, що "фактично буде так, як у всіх цивілізованих країнах, коли настає право на соціальну виплату або пенсію, держава інформує людини про можливість її отримання та розрахунковий її розмір".

Крім того, за словами Лазебної, оригінал паперової трудової книжки передається на зберігання працівнику як офіційний документ: "Якщо працівник побажає продовжити її ведення, то роботодавець на його вимогу буде зобов’язаний паралельно з електронним урахуванням трудової діяльності також внести в трудову паперову книжку записи про прийом на роботу, про переведення або звільнення ".

Поділитись


Джерело статті: “https://stopcor.org/uryad-hoche-vvesty-elektronni-trudovi-knyzhky-zamist-paperovyh/”

©1info.net