На Луганщині правоохоронці затримали небезпечного терориста

20 червня на Луганщині ексвійськовослужбовець планував підірвати кілька об’єктів військової інфраструктури і транспортного сполучення, але СБУ спільно з військовою контррозвідкою і прокуратурою попередила цю серію терактів.

Об этом сообщает Московский репортер

Фото: Офіс Генерального прокурора

Про це дізнався з повідомлення Офісу генерального прокурора.

Як повідомляється, колишній військовослужбовець проходив службу в районі операції Об’єднаних сил в Донецькій області в 2018-2019 р.

"Досудовим розслідуванням встановлено, що колишній військовослужбовець, який протягом 2018-2019 років проходив службу в районі операції Об’єднаних сил в Донецькій області, мав на меті перейти лінію розмежування і влаштуватися на службу в окупаційній адміністрації РФ в Луганській області", — наголошується в повідомленні.

За даними слідства, зловмисник збирався підірвати кілька об’єктів військової інфраструктури і транспортного сполучення.

"Він встановив вибухові пристрої біля будівлі 59-го військового госпіталю в Сєвєродонецьку, в якому знаходиться близько 170 осіб з числа хворих військовослужбовців і медичного персоналу. Також він заклав вибухівку на залізничній станції в Рубіжному на ділянці шляху, де зазвичай проводиться розвантаження військової техніки", — уточнюється в повідомленні.

Чоловіка затримали, а вибухівку знайшли і вилучили. За фактом мінування відкрито кримінальне провадження за статтею "Завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об’єктів власності".

Читати також:
Аваков розповів про дві версії вибуху у Києві
Поділитись


Джерело статті: “https://stopcor.org/na-luganshhyni-pravoohoronczi-zatrymaly-nebezpechnogo-terorysta/”

©1info.net