Керівником слідства ДБР у справах Майдану може стати “адвокат Януковича”

Керівником слідства ДБР у справах Майдану може стати “адвокат Януковича”
Керівником слідства ДБР у справах Майдану може стати “адвокат Януковича”

Конкурсна комісія ДБР не виявила у Олександра Бабікова, якого називають адвокатом президента-втікача України Віктора Януковича, конфлікту інтересів для призначення заступником голови ДБР.

Об этом сообщает http://merating.com

Про це повідомляє "Голос Америки".

"Готується призначення заступником голови ДБР Олександра Бабікова, який, за повідомленнями українських ЗМІ, працював у юридичній фірмі Aver Lex, яка захищала експрезидента Віктора Януковича. Офіційно про його призначення ще не оголосили", — йдеться у повідомленні.

Однак, як зазначається, чутки про те, що саме Бабіков обійме цю посаду, підтвердила голова ДБР Ірина Венедиктова під час зустрічі 14 січня з родичами загиблих на Майдані

"Адвокат пов’язаний своєю позицією, яку він формував і відстоював, на якій наполягав, представляючи і захищаючи інтереси свого клієнта. І якщо адвокат підозрюваного стає керівником слідчих, які розслідують цю справу, то це прямий конфлікт інтересів" — прокоментувала адвокат сімей Небесної сотні Євгенія Закревська.

В організації Родини Героїв Небесної сотні не вірять в те, що Бабіков буде об’єктивним.

" Якщо Бабіков захищав інтереси Януковича, який розстріляв Небесну сотню, то як можна зараз довірити йому захищати інтереси Майдану?" — сказав член організації Володимир Голоднюк.

Він назвав призначення Бабікова відповідальним за розслідування розстрілів на Майдані "плювком в обличчя тим, хто втратив своїх рідних". "Це наруга над пам’яттю загиблих на Майдані", — додав Голоднюк.

Як повідомлялося, 27 грудня Президент України Володимир Зеленський звільнив Романа Трубу з посади директора ДБР і призначив Венедиктову тимчасовою виконувачкою обов’язків директора відомства.


Джерело статті: “https://molbuk.ua/news/191176-kerivnykom-slidstva-dbr-u-spravakh-maydanu-mozhe-staty-advokat-yanukovycha.html”

©1info.net