Українці-жертви авіакатастрофи не можуть повернутись додому: держава не оплачує переліт

12 тисяч доларів на двох. Це не вартість поїздки у теплі краї, це ціна повернення додому. Пара з України, яка вижила в авіакатастрофі, не може повернутись в Україну через відсутність коштів. Українська сторона зі свого боку не виплачує компенсацію громадянам і в принципі демонструє у цій ситуації байдужість.

Об этом сообщает http://paydaydirectlender.net

Про це у соцмережі написав сам постраждалий в авіатрощі Юрій Сон.

"Нам пощастило вижити, хоча усі, хто сидів з нами поруч і ближче до носа літака, або отримали серйозні травми, або загинули.

Ми "відбулись" переломами хребтів.

Відчуйте різницю: уряд Казахстану повністю оплатив наше майже двотижневе перебування у лікарні", – зазначив постраждалий українець.

Також уряд Казахстану надіслав найкращого спеціаліста для встановлення діагнозу і сприяв у пошуках речей постраждає на місці катастрофи.

Уряд України надав лише перелік документів для заповнення, щоб отримати допомогу, а в департаменті консульської служби МЗС зазначили, що треба ще довести, що у постраждалих українців немає коштів для повернення додому.

Переліт лежачи коштує на двох 12 тисяч доларів. Причому казахська авіакомпанія Air Astana готова надати 50 % знижку на переліт.

27 грудня 2019 року літак Fokker, що виконував рейс до столиці країни Нур-Султан, втратив висоту, пробив бетонну огорожу, зіткнувся з двоповерховою будівлею і впав в районі житлових будинків.

Усього на борту було 95 пасажирів і п’ятеро членів екіпажу.

У МВС Казахстану уточнили, що загинуло 12 людей, а не 15, як повідомляли раніше. Серед загиблих – командир екіпажу.

Пасажирами літака авіакомпанії Bek Air, який зазнав аварії в Казахстані, були четверо іноземців – громадяни України, Киргизстану і Китаю.

Читати також:
Зеленському везуть особливе послання з Ірану про збитий Boeing-737 – подробиці Як в “Борисполі” зустрічали родичі та колеги загиблих в авіакатастрофі (фото)
Поділитись


Джерело статті: “https://stopcor.org/ukrayintsi-zhertvi-aviakatastrofi-ne-mozhut-povernutis-dodomu-derzhava-ne-oplachuye-perelit/”

©1info.net