“Український націоналізм – на першому місці ненависті у поляків”: історик зробив гучну заяву

Кандидат історичних наук Микола Посівнич пояснив, чому Польща та Ізраїль звинувачують Степана Бандеру у злочинах.

Об этом сообщает http://remco.com.ua

Про це він сказав у коментарі для ІА “Вголос”.

“При всій повазі до сучасних політиків, але я вважаю, що тут відбувається спекуляція поняттями. У Польщі скоро будуть президентські вибори, а такі речі мобілізовують електорат. Так само перманентно відбуваються вибори в Ізраїлі, тому і там політики спекулюють цією темою”, – сказав Посівнич.

“Це питання потребує спокійного і виваженого академічного дискурсу, адже ми входимо у чорно-білі тони. Ми можемо категорично сказати, що Бандера не був антисемітом, а інша сторона буде стверджувати, що він не любив євреїв ще більше, ніж Гітлер і вся нацистська ідеологія.

На жаль, у цій ситуації обидві сторони забувають, що нацизм і комунізм випливає у поляків протягом історії, а у них, чомусь, на першому місці ненависті – український націоналізм. Це дивно, адже ми повинні чітко бачити, що в ідеологіях комунізму і нацизму мають бути різко засуджені”, – додав він.

Читайте повну версію статті: “Євреї хочуть остаточно забрати собі владу в Україні”.



Джерело статті: “https://vgolos.com.ua/news/ukrayinskyj-natsionalizm-na-pershomu-mistsi-nenavysti-u-polyakiv-istoryk-zrobyv-guchnu-zayavu_1153045.html”

©1info.net