Представники УПЦ МП разом з озброєними бійцями охоронної фірми “Стелс-1” взяли в облогу церкву на Київщини

У селі Морозівка під Києвом прибічники (УПЦ МП з метою не допустити до єдиного в селі храму вірян ПЦУ поставили біля церкви озброєну охорону.

Об этом сообщает http://stolitsa-club.com


Про це у себе на Фейсбуці написав митрополит Переяславський і Вишневський ПЦУ Олександр Драбинко, повідомляє Релігійна правда.


“Морозівська парафія Успіння Богородиці в юрисдикції Московського Патріархату, яку очолює священник Микола Брега, відзначилася сьогодні братською “гостинністю” по відношенню до своїх односельчан”, – зазначив владика Олександр.


Митрополит додав, що храм опинився “в облозі представників сумнозвісної охоронної фірми “Стелс-1”, незважаючи на його вимушену заяву, яку він зробив 25 січня у відповідь на вигадки представників Московського Патріархату про буцімто захоплення місцевого храму, які ті поширюють з метою дискредитації місцевої парафії ПЦУ.


“Ще вчора з уст настоятеля звучали слова про готовність до зустрічі та запевнення, що тітушок немає, а то парафіяни”, – нарікає митрополит Олександр.


Він також опублікував декілька світлин з місця подій.


На фото видно декілька охоронців з нашивками фірми “Стелс-1”.


Принаймні один з них озброєний – має на стегні кобуру чи то для пістолета, чи то для ножа.


Також в обмундируванні декількох охоронців помічені кийки.


Біля церкви був припаркований автомобіль з логотипом і контактними даними охоронної фірми “Стелс-1”.



Нагадаємо, що співзасновником охоронної фірми “Стелс-1” є диякон УПЦ МП В’ячеслав Павлів.


У лютому 2019 року СБУ проводила обшуки в офісах фірми і в квартирі диякона.


За даними СБУ, внаслідок незаконної діяльності групи охоронних компаній до держбюджету не надійшло понад 9 мільйонів гривень податків. Під час обшуків правоохоронці отримали необхідні докази ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах.



Крім цього, під час обшуків виявлено літературу антиукраїнського змісту, яка закликає до міжрелігійної ворожнечі, вогнепальну зброю і набої до неї.


Також встановлено зв’язок диякона УПЦ МП Павліва з російськими парамілітарними структурами, додали в СБУ.


За словами митрополита Олександра Драбинка, вже майже рік, як склалася нездорова релігійна ситуація в селі Морозівка Баришівського району.


“Громада що є в складі Московського Патріархату не допускає віруючих Православної Церкви України для звершення Богослужінь в місцевому Свято-Успенському храмі”, — наголошує митрополит.


Нещодавно ситуація загострилась після того, як місцевий священник УПЦ МП назвав загиблого кіборга “братовбивцею” і відмовився говорити з його родиною, яка прийшла до храму у 5-ту річницю оборони ДАПу, щоб вшанувати пам’ять полеглого військовослужбовця ЗСУ. На захист сім’ї стали половина жителів села.


©1info.net