Путін помилував ізраїльтянку Іссахаре, засуджену у справі про наркотики

Документ опублікували на сайті Кремля.

Об этом сообщает http://wordpressaction.com

«Помилувати Іссахар Наама, 1993 року народження, засуджену 11 жовтня 2019 р. Хімкінським міським судом Московської області, звільнивши її від подальшого відбування покарання у вигляді позбавлення волі», — йдеться у повідомсленні.

Раніше підмосковна комісія з питань помилування одноголосно підтримала прохання Іссахар.

Іссахар затримали у московському аеропорту «Шереметьєво» у квітні 2019 року, коли вона летіла в Тель-Авів з Делі. В її багажу знайшли майже 10 грамів гашишу. У листопаді її визнали винною у зберіганні та контрабанді наркотиків і засудили до 7,5 року в’язниці.

Ізраїльські ЗМІ повідомляли, що перед оголошенням вироку російська влада намагалася домовитися про обмін Іссахар на російського хакера Олексія Буркова, якого у 2015 році затримали в Тель-Авіві.

Цим росіянином зацікавились американські правоохоронці через кіберзлочини, й у підсумку у листопаді 2019-го Ізраїль екстрадував Буркова до США, де він вже частково визнав провину — у крадіжці грошей та відмиванні коштів.

Після цього, за даними Maariv, предметом торгу став архітектурний комплекс «Олександрівське подвір’я» в Єрусалимі, розташований біля храму Гробу господнього — від нього до Голгофи близько 70 метрів.

Російська влада з 2015 року веде переговори з метою отримати право власності на цей комплекс, збудований російською Імператорською православною палестинською спільнотою у 1896 році.



Джерело статті: “https://hromadske.ua/posts/putin-pomiluvav-izrayiltyanku-issahare-zasudzhenu-u-spravi-pro-narkotiki”

©1info.net