Україна здатна впоратись з китайським коронавірусом, якщо він потрапить до країни – ВООЗ

Україна здатна впоратись з китайським коронавірусом, якщо він потрапить до країни – ВООЗ
Україна здатна впоратись з китайським коронавірусом, якщо він потрапить до країни – ВООЗ

В Україні хороша медицина і, якщо китайський коронавірус потрапить у середину країни, вона з ним упорається. Так представник Всесвітньої організації охорони здоров’я в Україні, доктор Ярно Хабіхт прокоментував запровадження надзвичайного стану у світі через коронавірус, йдеться у ТСН.12:00.

Об этом сообщает http://muffinsnow.com

Хабіхт наголосив, що не слід панікувати через запровадження ВООЗ надзвичайного стану і варто пам’ятати, що китайський коронавірус, насамперед, загрожує країнам зі слабкою медичною системою, до яких Україна не належить.

Водночас представник ВООЗ заявив, що організація і надалі не рекомендує призупиняти подорожі до Китаю та торгівлю. Жодна з підозр на уханський коронавірус в Україні наразі не підтвердилась. Але тест-системи для визначення цієї хвороби повинні надійти до Києва впродовж тижня.

"Україна не є країною зі слабкою медичною системою. Але, тим не менш, ми повинні пам’ятати, що в нас є тисячі лікарів, яких ми повинні інформувати про будь-які симптоми. Було чимало викликів, чимало спалахів хвороб, з якими ваша країна впоралася", — наголосив доктор Ярно Хабіхт.

Відповіді на головні запитання про коронавірус Відповіді на головні запитання про коронавірус

Нагадаємо, вірус, який схожий на застуду, але, на відміну від неї, дуже швидко вражає легені й інші органи, розпочався з ринку морепродуктів у китайському місті Ухань. Нині сам ринок зачинений і огороджений поліційною стрічкою, а у місті активно відбуваються заходи із знезараження. Посилено контроль в аеропортах не лише Китаю – Таїланд, Австралія та Японія ретельно стежать за пасажирами.

Відомо, що вірус з китайського Уханя належить до великої родини коронавірусів. Розповсюдження хвороби розпочалося з ринку тварин. Вірус передається повітряно-крапельним шляхом тваринам, людям. Спалах вірусу припав на найгірший час — святкування китайського Нового року. Адже саме цього тижня громадяни Піднебесної активно мандрують — приїжджають на свята до родичів як всередині країни, так і з-за кордону.

26 січня стало відомо, що смертоносний коронавірус з Китаю може передаватися в інкубаційний період, коли людина навіть не підозрює, що вона хвора. Інкубаційний період триває від одного до 14 днів.

30 січня Всесвітня організація охорони здоров’я за підсумками екстреної наради оголосила спалах коронавірусу надзвичайною ситуацією міжнародного значення. Це стало опосередкованим визнанням того, що стримати поширення хвороби не вдається і вона з локальної проблеми набуває глобального масштабу.

Базові рекомендації для уникнення зараження коронавірусом:

  • уникати контактів з тваринами;
  • не їсти сире або погано оброблене м’ясо;
  • уникати контактів з людьми, у яких є ознаки захворювання;
  • регулярно та ретельно мити руки.

Що відомо про загадкову недугу, як вона виникла та чому викликає занепокоєння у медиків – читайте у матеріалі ТСН.ua.

Плейлист 28 відео Смертоносний коронавірус з Китаю

Світом шириться новий вірус з Китаю. Інфіковано понад 500 осіб.

Смертоносний коронавірус з Китаю
Світ
  • Facebook 4
  • Twitter
  • Telegram
  • Messenger
  • Viber

Джерело статті: “https://tsn.ua/ukrayina/ukrayina-zdatna-vporatis-z-kitayskim-koronavirusom-yakscho-vin-potrapit-u-krayinu-vooz-1484052.html”

©1info.net