Невідома Буковина: легенда про сина Ференца Ліста з Чернівців

Невідома Буковина: легенда про сина Ференца Ліста з Чернівців
Невідома Буковина: легенда про сина Ференца Ліста з Чернівців

Відомий чернівецький колекціонер і дослідник Іван Снігур запевняв, що в нашому місті народився і прожив син відомого піаніста Ференца Ліста, якого звали Павлом.

Об этом сообщает http://pilotekh.com

Цю історію йому нібито розповів пан Скригентович.

" Ліст двічі приїжджав до Чернівців. І дуже любив, коли на його концертах у перших рядах сиділи гарні дівчата, – переповідав Іван Снігур. – На одному з концертів піаніста була присутня донька чернівецького архієрея, яку в місті вважали першою красунею.

Поліцейські запримітили, що ця дівчина виходила з карети біля будинку, де поселився Ліст. Містом пішли плітки. Незабаром донька архієрея народила хлопчика. Він здобув добру освіту і працював прикажчиком в адвокатській конторі. Був вродливий, розумний, інтелігентний, усе літо ходив у білому костюмі " .

Іван Снігур запевняв, що навіть познайомився з цим чоловіком і придбав у нього кілька книг, зокрема " Кобзар " Шевченка німецькою мовою, а також кокарду австрійського офіцера. Чоловік, якого вважали сином Ліста, помер у 1974 році у 102-літньому віці.


Джерело статті: “https://molbuk.ua/chernovtsy_news/192156-nevidoma-bukovyna-legenda-pro-syna-ferenca-lista-z-chernivciv.html”

©1info.net