США ввели санкції проти трьох російських підприємств ВПК

Держдеп розширив санкційний список
Держдеп розширив санкційний список

Державний департамент США ввів санкції проти трьох російських підприємств військово-промислового комплексу відповідно до закону про нерозповсюдження зброї масового ураження. Документ опублікували у Федеральному реєстрі США 12 лютого, санкції набули чинності 3 лютого.

Об этом сообщает Руспрес

Обмеження запровадили проти Кумертауського авіаційного виробничого підприємства (виготовляє та ремонтує бойові вертольоти), військово-промислової корпорації "НВО машинобудування" (займається розробленнями в галузі ракетобудування) і Конструкторського бюро приладобудування імені Шипунова (розробляє високоточну зброю).

Згідно із законом, заборонено постачання товарів, матеріалів і технологій, які можуть сприяти створенню зброї масового ураження і ракетної техніки в Сирії, Ірані і КНДР.

Також санкції запроваджено проти шести китайських і однієї турецької компанії та кількох фізичних осіб.

Американським державним органам заборонено співпрацювати із занесеними до списку організаціями та особами, а їм не можна закуповувати у США військове обладнання. Термін дії санкцій – два роки.


Джерело статті: “http://gordonua.com/ukr/news/worldnews/-ssha-vveli-sanktsiji-proti-troh-rosijskih-pidprijemstv-vpk-1486939.html”

©1info.net