Бунт в Нових Санжарах: з’явилися свіжі відео і важливі дані щодо евакуйованих із Китаю

Заступник міністра охорони здоров’я Віктор Ляшко на прес-конференції в Нових Санжарах Полтавської області, де тривають протести, роз’яснив, як будуть міститися евакуйовані з Китаю в місцевому санаторії.

Об этом сообщает Футляр от виолончели

Про це повідомив в Telegram-каналі журналіст Андрій Павловський.

За словами заступника міністра, для евакуйованих з китайського міста Уханя в медцентрі Нових Санжар буде передбачений спеціальний кейтеринг з триразовим харчуванням, тобто евакуйовані будуть харчуватися окремо від інших.

Крім того, стоки води з медцентру будуть знезаражувати в двох резервуарах, щоб вони не потрапляли одразу в загальну каналізацію. Такі запобіжні заходи будуть прийняті, хоча немає доказів, що хвороба може передаватися фекально-оральним шляхом.

Також Віктор Ляшко повідомив, що територію медцентру охоронятимуть бійці Нацгвардії.

Тим часом в Нових Санжарах тривають заворушення і протести, люди звертаються за гарантіями до місцевої влади і розповідають про грубість нацгвардійців, які прорвали кордон учасників протесту, щоб завезти в санаторій певне обладнання.


Як повідомляв "Апостроф", жителі Нових Санжарів розповіли про те, як ставляться до приїзду евакуйованих з Китаю українців. Люди кажуть, що заздалегідь їх ніхто не попереджав.


Джерело статті: “https://apostrophe.ua/ua/news/society/2020-02-20/bunt-v-novyih-sanjarah-poyavilis-svejie-video-i-vajnyie-dannyie-po-evakuirovannyim-iz-kitaya/188996”

©1info.net