Колишнього радника Трампа засудили до понад трьох років в’язниці

Стоуна (у центрі) засудили до 40 місяців в’язниці
Стоуна (у центрі) засудили до 40 місяців в’язниці

Прибічника і колишнього радника президента США Дональда Трампа Роджера Стоуна було засуджено до 40 місяців позбавлення волі у федеральній в’язниці. Про це пише Associated Press.

Об этом сообщает Футляр от виолончели

Зазначено, що суддя Окружного суду США Емі Берман Джексон під час засідання зауважила, що злочини Стоуна має бути покарано значним часом за ґратами, але водночас сім – дев’ять років, які спочатку вимагали прокурори, є надмірними.

Адвокати Стоуна просили засудити його до умовного строку, пославшись на його вік – 67 років, про стан здоров’я та відсутність кримінального минулого.

Стоуна затримали в його будинку у Форт-Лодердейлі 25 січня 2019 року. Його обвинувачували за сімома статтями, зокрема в перешкоджанні правосуддю, тиску на свідків і даванні неправдивих свідчень.

У листопаді 2019 року суд присяжних визнав Стоуна винним у даванні неправдивих свідчень Конгресу в межах розслідування Роберта Мюллера про втручання Росії у вибори у США 2016 року. Під час судового розгляду прокуратура надала докази того, що Стоун намагався одержати інформацію від засновника WikiLeaks Джуліана Ассанжа про зламані електронні листи, які підривають авторитет екскандидатки у президенти США Гілларі Клінтон. Окрім того, його було визнано винним у тиску на свідка, змушуючи його не вести співпраці з розслідуванням Конгресу. Загалом його було визнано винним за всіма сімома пунктами обвинувачення.


Джерело статті: “http://gordonua.com/ukr/news/worldnews/-kolishnogo-radnika-trampa-zasudili-do-bilsh-nizh-troh-rokiv-v-jaznitsi-1487859.html”

©1info.net