Племінниця Козловського поверне Львову вкрадену ділянку на вулиці Липинського

Племінниця Козловського поверне Львову вкрадену ділянку на вулиці Липинського
Племінниця Козловського поверне Львову вкрадену ділянку на вулиці Липинського

Львівська міська рада погодила повернення у власність міста земельної ділянки на вулиці Липинського, 27, яка незаконно перейшла у власність Віталії Дяченко – племінниці депутата Львівської міськради Григорія Козловського.

Об этом сообщает Руспрес

Про рішення вперше повідомив «Львівський портал», а відповідну ухвалу прийняли 20 лютого на сесії міської ради.

На цій ділянці будує житловий комплекс компанія «Авалон», співвласником якої є Григорій Козловський. Про факт незаконного вибуття ділянки з комунальної власності вперше написали «Наші гроші. Львів» у липні 2019 року.

У розслідуванні «Парк авалонського періоду» ми повідомили, що землю отримали через шахрайство з оформленням власності під час продажу майна збанкрутілого ВАТ «Львівський дослідний нафтомаслозавод». Учасники схеми придбали з аукціону невеликий фінський будинок, але пізніше, через підставні іпотечні угоди, незаконно привласнили ще й землю під ним. Фігурантом оборудок також був Григорій Козловський, але станом на сьогодні земля належить Віталії Дяченко.

За фактом нашої публікації відкрили кримінальне провадження. «Прокурором Львівської місцевої прокуратури № 3, під час моніторингу інформації в мережі «Інтернет» виявлено публікацію на веб-порталі «Наші гроші. Львів» від 03.07.2019 під назвою «Фірма Козловського будує квартал багатоповерхівок на поцупленій у міста землі», – йдеться в судових ухвалах в досудовому розслідуванні.

У листопаді 2019 року суд наклав арешт на ділянку. Слідством встановлено, що вартість землі становить 1,3 млн₴

Згідно з ухвалою, яку прийняли депутати, міська рада укладе з власницею земельної ділянки договір про пожертву. Віталія Дяченко сама звернулася до міської ради з пропозицією передати земельну ділянку в комунальну власність. Під час голосування за це питання Григорій Козловський заявив про конфлікт інтересів.



Джерело статті: “http://vgoru.org/index.php/rozsliduvannya/rozsliduvannya-partneriv/item/50951-pleminnytsia-kozlovskoho-poverne-lvovu-vkradenu-dilianku-na-vulytsi-lypynskoho”

©1info.net