Зіткнення в Нью-Делі. Кількість жертв зросла до 38

Масові сутички в Нью-Делі сталися через новий закон про громадянство
Масові сутички в Нью-Делі сталися через новий закон про громадянство

Кількість жертв зіткнень між індуїстськими й мусульманськими групами в Нью-Делі зросла до 38. Про це 28 лютого повідомляє Hindustian Times.

Об этом сообщает Футляр от виолончели

Із них 25 осіб доправили мертвими в лікарні Гуру-Тег-Бахадур, зокрема чотирьох із лікарні Аль-Хінд, де натовп тримав пораненого в заручниках. Три тіла було знайдено в каналізації, ще 10 людей померли вже в лікарні.

Приблизно 350 осіб дістало поранення, у багатьох із них кислотні й вогняні опіки, травми від каменів і палиць, колоті й кульові поранення.

Протести на північному сході міста почалися 23 лютого через новий закон про громадянство, а до 25 лютого вони переросли в сутички між індуїстськими й мусульманськими групами. Новий закон спрощує набуття індійського громадянства немусульманами із трьох мусульманських країн – Афганістану, Пакистану й Бангладеш – якщо вони стикаються з утисками на батьківщині. Частина протестувальників, як пише Hindustan Times, вважає закон дискримінаційним, "тому що він робить релігію тестом на громадянство".

Протести також збіглися з візитом у столицю Індії президента США Дональда Трампа.


Джерело статті: “http://gordonua.com/ukr/news/worldnews/-zitknennja-v-nju-deli-kilkist-zhertv-zrosla-do-38-1488877.html”

©1info.net