Через коронавірус з Італії їдуть заробітчани


На сьогодні кількість хворих на короновірус в Італії суттєво збільшилася: 21 загиблий, 821 інфікований, 46 осіб одужали.

Об этом сообщает Футляр от виолончели

"Серед 821 пацієнта 412 перебувають у домашній ізоляції, 345 госпіталізовані, 64 — в реанімації. Сьогодні померли 4 людини, троє з яких старше 80 років та 77 років", — повідомив начальник цивільного захисту Анжело Борреллі.

Спалах нового коронавірусу COVID-19 в Італії і карантинний режим "вдарили" по сільському господарству країни.

Як пише La Repubblica, це пов’язано з різким зменшенням кількості трудових мігрантів. Побоюючись зараження або того, що вони більше не зможуть повернутися додому в зв’язку з ймовірними обмеженнями в пересуванні, іноземці покинули італійські виробництва.

За даними асоціації Coldiretti, заробітчани, які приїжджали на сільськогосподарські сезонні роботи до Італії, забезпечували близько 27% від загальної кількості робочих днів, необхідних для сектора. Щороку країна приймала більше 370 тисяч постійних працівників з-за кордону.

При цьому Болгарія, Польща і Румунія вже наклали обмеження на своїх громадян, працевлаштованих у північних регіонах Італії. Людям рекомендували покинути країну.

Болгарія, зокрема, зобов’язала всіх приїжджих з Італії (з симптомами і без) заповнювати анкету в присутності інспектора охорони здоров’я з подальшим спостереженням на карантині.


Джерело статті: “https://pogliad.ua/news/world/cherez-koronavirus-z-italiyi-yidut-zarobitchani-385405”

©1info.net