Секретар РНБО: у нас є чітке завдання закінчити війну, але мова не йде про поступки ворогові

Данілов підкреслив, що Україна не віддає ні метра нашій території / фото УНІАН
За його словами, пріоритет влади — прагнення "якомога швидше закінчити цю війну", однак як саме це буде зроблено, Данілов не говорить.

Данілов підкреслив, що Україна не віддає ні метра нашій території / фото УНІАН

Пріоритет влади — прагнення якомога швидше закінчити війну з РФ, яка триває вже більш як шість років.

Про це в інтерв’ю UA:Українське радіо заявив секретар Ради нацбезпеки і оборони Олексій Данілов.

Об этом сообщает Руспрес

"На превеликий жаль, війна з Російською Федерацією триває вже більш як шість років в нашій країні. Це питання не може сходити з нашого порядку денного і ми займаємося цим питанням щоденно. Є чітке завдання закінчити цю війну. Але мова не йде про те, що ми можемо втратити авторитет і суверенітет, йти на поступки ворогові. Сьогодні проводиться багато консультацій з розведення військ. Розведення ми розглядаємо як гуманітарний процес", — сказав він.

За словами секретаря РНБО, "Росія розуміє, що у них може не вистачити грошового кисню, щоб утримати те штучне утворення, яке називається Російська Федерація. Тому їм потрібно створювати собі зовнішнього ворога, щоб не розсипатися".

Данілов підкреслив, що Україна не віддає ні метра нашій території: "Тут пролита українська кров, тому ми будемо її захищати і йти не збираємося".

За його словами, пріоритет влади — прагнення "якомога швидше закінчити цю війну", однак як саме це буде зроблено, Данілов не говорить.

"Те, що стосується тактик і стратегій, то ми прагнемо якомога швидше закінчити цю війну. Я не буду відкривати всі таємниці, що ми зараз робимо і над чим працюємо, але я можу сказати, що наше військо готове до будь-якого опору наших ворогів. Ми підтвердили п’ять стратегій деокупації Донецької та Луганської області. Затверджено також президентська стратегія, яка встановлює, що на першому місці стоїть людина, її безпеку і можливості в нашій країні", — сказав секретар РНБО.



Джерело статті: “https://www.unian.ua/m/war/10903130-sekretar-rnbo-u-nas-ye-chitke-zavdannya-zakinchiti-viynu-ale-mova-ne-yde-pro-postupki-vorogovi.html”

©1info.net