Російські лікарі: влада приховує реальну ситуацію з коронавірусом в країні (відео)

У Росії лікарів залякують і змушують лікувати "позалікарняну пневмонію" без засобів захисту / фото УНІАН
Поки у всьому світі вирує епідемія коронавірусу, в Росії вирує "позалікарняна пневмонія".

У Росії лікарів залякують і змушують лікувати "позалікарняну пневмонію" без засобів захисту / фото УНІАН

Російська влада приховує реальну кількість випадків зараження коронавірусом COVID-19 у країні і змушує лікарів працювати з хворими без необхідних засобів захисту.

Об этом сообщает Футляр от виолончели

З такими заявами виступила голова російського «Альянсу лікарів» Анастасія Васильєва, її відеозвернення оприлюднено на Youtube. На ролик звернули увагу західні ЗМІ, такі як Business Insider.

Васильєва зазначає, що поки у всьому світі вирує коронавірус, в Росії бушує «позалікарняна пневмонія». Вона стверджує, що російських медпрацівників залякують.

«Колеги, вас мобілізували на боротьбу нібито з позалікарняної пневмонією. І одночасно з цим вас змушують приховувати реальну ситуацію, мовчати про відсутність засобів захисту. Вас змушують носити, шити і прати марлеві маски, не забезпечують захисними костюмами», — Васильєва звернулася до лікарів.

За словами активістки, влада уникає слова «коронавірус», і одночасно перепрофілює відділення лікарень і навіть пологові будинки під пневмонію. А потім тут же говорить про підвищення окладів всім лікарям, які працюють з коронавірусом.

Васильєва зазначає, що приховуючи інформацію про хворобу і не надаючи лікарям повноцінних засобів захисту, чиновники перетворюють медиків у розповсюдників інфекції. Через певний час це може призвести до справжньої катастрофи.

За її словами, вже зараз ліжок для так званої «пневмонії» катастрофічно не вистачає по всій країні.

Васильєва закликала медиків не мовчати про порушення і вимагати у влади надати засоби індивідуального захисту.

«Вас будуть залякувати і погрожувати звільненням. Але загрози вам і навіть вашим близьким – ніщо у порівнянні з ризиком захворіти самим і заразити членів вашої родини», — підкреслила вона.

Раніше США звинуватили Росію, Китай і Іран в поширенні дезінформації про коронавірус.



Джерело статті: “https://www.unian.ua/russianworld/10925876-rosiyski-likari-vlada-prihovuye-realnu-situaciyu-z-koronavirusom-v-krajini-video.html”

©1info.net