Названа причина високої смертності від коронавірусу серед чоловіків

Курці в зоні ризику під час пандемії Covid-19 — Названа причина високої смертності від коронавірусу серед чоловіків
Курці в зоні ризику під час пандемії Covid-19 — Названа причина високої смертності від коронавірусу серед чоловіків
Курці в зоні ризику під час пандемії Covid-19


Іспанці провели дослідження серед тяжких хворих на Covid-19

Об этом сообщает Устинов троллит


Тютюнопаління може бути одним із факторів ускладнень та летальних випадків серед чоловіків, які заразилися коронавірусом. Про це заявив іспанський нейробіолог, дослідник групи Cognitive Neurolab Досліджень в галузі охорони здоров’я Відкритого університету Каталонії Дієго Редолар.


За словами експерта, незважаючи на той факт, що представники обох статей заражаються приблизно з однаковою частотою, в середньому по світу чоловіки стикаються з ускладненнями або вмирають в результаті захворювання на коронавірус в 2,5 рази частіше, ніж жінки.


Згідно з дослідженням, в Іспанії 8% пацієнтів-чоловіків померли від цього захворювання, в той час як жертв серед жінок лише 4%. «Це може бути пов’язано з тютюнопалінням», — припускає вчений.


Деякі дослідження з цієї ж тематики довели, що куріння і хронічне обструктивне захворювання легень можуть збільшувати обсяг ензимів (ферментів) ACE-2, які допомагають коронавірусу потрапляти в легені. Також ряд фахівців вважає, що у курців в цілому більше рецепторів ACE2, що підвищує ймовірність зараження.


Проте дані про зараження коронавірусом серед курців досить суперечливі. Згідно зі статистикою, опублікованою французьким Інститутом Пастера, в групі з 350 пацієнтів у важкому стані курили тільки 4,4%.


Редолар однак вважає, що висновки французьких дослідників ніяк не суперечать тим, до яких прийшов він. «Важливо, щоб люди розуміли: тютюнопаління не сприяє тому, щоб не захворіти Covid-19. Навпаки — це ризик», — стверджує він.


Нагадаємо, що станом на 9:00 6 травня в Україні 13 184 лабораторно підтверджені випадки Covid-19, з них 327 летальних, 2 097 пацієнтів одужало. За добу зафіксовано 487 нових випадків. Про це повідомляє Центр громадського здоров’я.


Джерело статті: “https://glavcom.ua/news/nazvana-prichina-visokoji-smertnosti-vid-koronavirusu-sered-cholovikiv-678111.html”

©1info.net