Україна буде закупати в США скраплений газ

Уряд погодив підписання меморандуму про постачання американського скрапленого газу в Україну. Про це написав у Facebook заступник міністра енергетики та захисту довкілля Костянтин Чижик, передає 1NEWS.

Об этом сообщает Русский репортер



“Кабмін погодив підписання меморандуму про постачання американського скрапленого газу. Це наступний крок в наших домовленостях з США, яких ми досягли в грудні і березні. Мова йде про перетворення України в газовий хаб Європи. Це посилить нашу енергетичну безпеку і незалежність, а також зменшить вплив Росії не тільки на Україну, а й на Європу”, – йдеться у повідомленні.


Як нагадав Чижик, раніше уже був підписаний лист про наміри з американською компанією про масштабний проєкт системних поставок скрапленого газу з США.


“Більше того, вони готові були підписати меморандум з конкретними цифрами та зобов’язаннями. Зараз відпрацьовуємо деталі. Це безпрецедентний повномасштабний проєкт, який дозволить посилити енергетичну і геополітичну незалежність України та європейських країн від РФ, а також буде мати великий економічний ефект”, – зазначив представник міністерства.


Йдеться про транспортування до України близько 6-8 мільярдів кубометрів американського скрапленого газу.


“Закачуємо газ у сховища, а потім поставляємо до ЄС. Дуже важливо, що при цьому Україна буде не тільки покупцем газу, а повноцінним партнером із долею власності у всьому ланцюгу від видобутку газу у США до поставок у ЄС. Проєкт планується до запуску протягом 2-3 років”, – додав Чижик.


Прес-служба Уряду додає, що Кабінет Міністрів України на засіданні 27 травня схвалив меморандум про співпрацю з американською компанією Louisiana Natural Gas Export Inc.


“Меморандум передбачає вивчення можливості диверсифікації джерел постачання природного газу шляхом забезпечення довгострокового постачання скрапленого природного газу та розвиток транскордонної газової інфраструктури України та ЄС”, – пояснила в.о. Міністра енергетики та захисту довкілля Ольга Буславець.



Джерело статті: “https://1news.com.ua/ukraine/ukrayina-bude-zakupaty-v-ssha-skraplenyj-gaz.html”

©1info.net