Упродовж доби в Україні було зроблено 1560 ІФА-тестів

В Україні почалися ІФА-тестування
В Україні почалися ІФА-тестування

Протягом доби в Україні було проведено 10 811 досліджень методом полімеразної ланцюгової реакції. Про це сьогодні під час брифінгу заявив міністр охорони здоров’я Максим Степанов, повідомляє кореспондент видання "ГОРДОН".

Об этом сообщает Москов пост

Він зазначив, що в Україні почалося ІФА-тестування. Зокрема, за добу було зроблено 1560 ІФА-тестів по регіонах.

Степанов додав, що найбільше нових випадків коронавірусної хвороби зареєстровано у Львівській (56), Рівненській (52) областях та у місті Київ (55).

У Центрі громадського здоров’я пояснювали, що під час ІФА-тестування аналізують сироватку крові, а не саму кров, як у випадку з експрес-тестами, і не матеріали мазків, як під час тестування методом полімеразної ланцюгової реакції.

"ІФА-тест виявляє імунну реакцію на вірус – рівень антитіл. Експрес-тести також виявляють антитіла в організмі у відповідь на антиген, проте мають низьку чутливість і специфічність у порівнянні з ІФА-тестами. ПЛР-дослідження виявляє вірус, тобто його генетичний матеріал", – розповіли в центрі про відмінності між ІФА-тестами, ПЛР-тестами та експрес-тестами.

Протягом останньої доби в Україні коронавірус підтвердили ще у 393 осіб. Загальна кількість інфікованих у країні зросла до 23 204, померло 696 українців, вилікувалося 9311 хворих.

Спалах коронавірусної інфекції COVID-19 виник наприкінці 2019 року в Китаї. 11 березня 2020 року Всесвітня організація охорони здоров’я оголосила поширення коронавірусу пандемією.


Джерело статті: “http://gordonua.com/ukr/news/society/-za-dobu-v-ukrajini-bulo-zrobleno-1560-ifa-testiv-1502124.html”

©1info.net