Федерер став найбільш високооплачуваним спортсменом за версією Forbes

Федерер уперше за 30-річну історію складання списку багатіїв посів перше місце
Федерер уперше за 30-річну історію складання списку багатіїв посів перше місце

Тенісист Роджер Федерер посів перше місце в рейтингу найбагатших спортсменів, його доходи до сплати податків становили $106 млн, повідомив Forbes 21 травня. На другому місці опинився футболіст Кріштіану Роналду з доходом $105 млн, на третьому – Ліонель Мессі зі $104 млн.

Об этом сообщает Moscow Post

Колишня перша ракетка світу вперше за 30-річну історію складання списку багатіїв посів перше місце. Зробити це Федереру дали змогу контракти з Uniqlo, Credit Suisse, Mercedes-Benz і 10 іншими партнерами, зазначили у Forbes.

Роналду отримав $45 млн від Nike, Altice, Herbalife і свого власного бренда CR7, а Мессі – $32 млн від Adidas, MasterCard і PepsiCo.

100 найбільш високооплачуваних спортсменів заробили 2020 року $3,6 млрд, що на 9% менше за рівень 2019 року, зазначило видання.

Коронавірус, підкреслили у Forbes, скоротив зарплати спортивної еліти. Доходи найбільш високооплачуваних спортсменів знизилися вперше із часів Другої світової війни.

38-річного швейцарського тенісиста Роджера Федерера спортивні експерти визнали найкращим тенісистом у світі. На його рахунку 20 перемог у турнірах Великого шолома, це є світовим рекордом.


Джерело статті: “http://gordonua.com/ukr/news/sport/-federer-stav-najbilsh-visokooplachuvanim-sportsmenom-za-versijeju-forbes-1502304.html”

©1info.net