Плівки Порошенка-Байдена: Зеленський дав «задній хід», а також заперечив свою причетність — Telegraph 

Плівки Порошенка-Байдена: Зеленський дав "задній хід", а також заперечив свою причетність — Telegraph
Плівки Порошенка-Байдена: Зеленський дав "задній хід", а також заперечив свою причетність — Telegraph

Президент Володимир Зеленський заперечив свою причетність до витоку розмов між нібито на той момент колишнім віцепрезидентом США Джо Байденом та п’ятим президентом України Петром Порошенком. Він запевняє, що не хоче, аби скандал підірвав стратегічний союз України зі Сполученими Штатами.

Об этом сообщает Преступная Россия

Про це український глава держави сказав у коментарі Telegraph.

"Чому потрібно знову втягувати Україну в це?" сказав він в інтерв’ю через Skype. "Зараз у нас є двостороння підтримка США як в Конгресі, так і в Сенаті. У нас є підтримка президента. Ці плівки не пріоритетні".

"Україна не хоче втручатися у внутрішню чи зовнішню політику будь-якої країни, чи у виборчий процес в будь-якій країні. Ми незалежна держава. Сполучені Штати Америки — незалежна держава", — додав він.

Як зазначає Telegraph спочатку Зеленський заявляв, що записи можна "кваліфікувати як держзраду", але тепер у інтерв’ю, схоже, дав "задній хід": "Дивіться, я нічого не знаю про деталі цієї угоди. Чи були ці домовленості досягнуті, чи не були, чи взагалі вони існували", — заявив Зеленський. "Єдине, що мене цікавить, як можна було підслухати і зробити плівки розмови президента України", — сказав він.

Раніше Порошенко припускав, що Зеленський та його Офіс можуть бути причетними до витоку розмови. Зеленський це заперечує.

Як писав The Washington Post, оприлюднені нардепом Андрієм Деркачем записи перемовин між начебто Порошенком та Байденом не містять жодної нової інформації. Однак чинний президент України Володимир Зеленський може втягнути країну у конфлікт зі США.

  • Позафракційний народний депутат України Андрій Деркач під час пресконференції 19 травня представив плівки, на яких нібито записані розмови Порошенка та Байдена і глави Держдепу Джона Керрі. Оприлюднені записи низької якості, але Деркач стверджує, що голоси на них належать саме американським урядовцям та колишньому українському президентові. Він вважає, що вони свідчать про тиск на Порошенка.
  • У штабі кандидата у президенти США Джо Байдена назвали аудіозаписи нібито його розмов із Порошенком "повністю відредагованими".
  • Порошенко своєю чергою також заявив, що аудіофайли є сфабрикованими і запідозрив Офіс президента у причетності до російської спецоперації, що має на меті зруйнувати двопартійну підтримку України в США.
  • Згодом ситуацію прокоментував й експосол США в Україні Джон Гербст, заявивши, що "не бачить скандалу", оскільки над записом "хтось попрацював".
  • Також із заявою виступили семеро колишніх послів Сполучених Штатів в Україні. Вони закликали "не допустити токсичного розколу". Зокрема, дипломати непокояться з приводу втягування Києва у внутрішньо-політичні процеси у США напередодні виборів там президента.

Джерело статті: “https://tsn.ua/politika/plivki-poroshenka-baydena-zelenskiy-dav-zadniy-hid-a-takozh-zaperechiv-svoyu-prichetnist-telegraph-1557684.html”

©1info.net