Трюдо виступив проти ідеї Трампа запросити на саміт G7 Росію

Трюдо не підтримав ідеї запросити Росію на саміт G7 через Крим
Трюдо не підтримав ідеї запросити Росію на саміт G7 через Крим

Прем’єр-міністр Канади Джастін Трюдо виступив проти участі Російської Федерації у зустрічі лідерів "Великої сімки", повідомив телеканал CTV News.

Об этом сообщает Компромат

Черговий саміт G7 мав відбутися в червні у США, але наприкінці травня американський президент Дональд Трамп оголосив про рішення перенести його на вересень, а також про намір запросити на зустріч ще чотири країни – Росію, Австралію, Індію і Південну Корею.

Під час брифінгу 1 червня Трюдо нагадав, що Росію виключили з "Великої вісімки" після вторгнення у Крим. Він підкреслив, що РФ і далі нехтує міжнародні правила й норми, "тому вона не належить до групи і надалі перебуватиме поза нею".

1 червня із критикою ідеї Трампа виступив і прем’єр-міністр Великобританії Борис Джонсон. У Лондоні заявили, що очікують на зміну політики Москви, яка може виправдати повернення РФ у групу.

До складу G7 входять США, Італія, Японія, Канада, Франція, Німеччина і Великобританія. Саміти лідерів держав проводять раз на рік почергово в кожній із країн. Трамп цього року очолює "Велику сімку".

Росія брала участь у самітах неофіційного клубу найрозвинутіших країн світу з 1997 року. Країни G7 відмовилися від формату "Великої вісімки" в березні 2014 року через анексію Криму.

2019 року на зустрічі із президентом РФ Володимиром Путіним президент Франції Еммануель Макрон заявив, що питання повернення до формату "Великої вісімки" та нормалізацію відносин між Росією і ЄС залежить від урегулювання ситуації на сході України.

Трамп говорив, що має намір запросити Путіна на наступний саміт G7, незважаючи на політичні наслідки.


Джерело статті: “http://gordonua.com/ukr/news/worldnews/-trjudo-vistupiv-proti-ideji-trampa-zaprositi-na-samit-g7-rosiju-1502452.html”

©1info.net