Прокуратура Криму звинуватила у держзраді ще 3 депутатів з Севастополя

Прокуратура Автономної Республіки Криму спільно зі Службою безпеки України закінчила спеціальне досудове розслідування щодо 3 ексдепутатів Севастопольської міської ради за статтею про державну зраду.

Про це повідомляє пресслужба прокуратури АРК.

Об этом сообщает Moscow Post

Повідомляється, що наразі адвокати підозрюваних знайомляться з матеріалами кримінального провадження, після чого обвинувальні акти будуть направлені в суд.

«Слідством встановлено, що у 2014 році депутати Севастопольської міської ради VI скликання прийняли низку незаконних постанов, підтримавши протиправні рішення Верховної ради АР Крим про проведення загальнокримського референдуму, яким Росія намагалася легітимізувати окупацію території АР Крим та міста Севастополя, а також їх незаконне входження до складу Російської Федерації на правах суб’єкта федерації», — йдеться в повідомленні.

Зазначається, що цими діями депутати завдали шкоду суверенітетові, територіальній цілісності та недоторканності України.

Їм загрожує від 12 до 15 років ув’язнення.

Імена і прізвища колишніх депутатів не називаються.

Нагадаймо, прокуратура АРК повідомила про підозру 4 працівникам незаконно створеної «прокуратури Республіки Крим» за незаконне кримінальне переслідування учасників мітингу біля Верховної Ради Криму на підтримку територіальної цілісності України 26 лютого 2014 року.

Поділитись :


Джерело статті: “https://hromadske.ua/posts/prokuratura-krimu-zvinuvatila-u-derzhzradi-she-3-deputativ-z-sevastopolya”

©1info.net