Київ оскаржить рішення суду про скасування пішохідної зони на Контрактовій площі

Контрактова площа мала бути пішохідною з 2017 року
Контрактова площа мала бути пішохідною з 2017 року

Київ оскаржить рішення Окружного адміністративного суду, який визнав протиправним та скасував рішення Київської міськдержадміністрації про створення пішохідної зони на вулиці Сагайдачного та Контрактовій площі. Про це повідомив мер Києва Віталій Кличко на своїй сторінці у Twitter.

Об этом сообщает Русский репортер

"Місто подало апеляційну скаргу на рішення Окружного адміністративного суду", – ідеться в заяві.


Місто подало апеляційну скаргу на рішення Окружного адміністративного суду, який визнав протиправним і скасував розпорядження КМДА про створення пішохідної зони на Контрактовій площі та вулиці Сагайдачного.

— Віталій Кличко (@Vitaliy_Klychko) June 17, 2020

Як повідомляють у рішенні від 18 травня, Окружний адміністративний суд Києва визнав протиправним та скасував розпорядження Київської міської державної адміністрації про внесення змін до розпорядження КМДА "Про обмеження руху транспортних засобів по вулиці Петра Сагайдачного у вихідні, святкові та неробочі дні релігійних свят".

У суді проаналізували законодавство, чинне на момент ухвалення зазначеного рішення КМДА, і зробили висновок, що органи місцевого самоврядування мають право тимчасово обмежувати рух транспортних засобів на вулицях під час проведення ремонтних та інших робіт чи проведення народних гулянь та інших масових заходів. Суд також зазначив, що чинний генеральний план Києва не передбачає створення пішохідної зони на місці проїжджої частини на вулиці Сагайдачного.

Позов про скасування відповідного розпорядження КМДА подавало шість осіб.


Джерело статті: “http://gordonua.com/ukr/news/kiev/-kijiv-oskarzhit-rishennja-sudu-pro-skasuvannja-pishohidnoji-zoni-na-kontraktovij-ploshchi-1504827.html”

©1info.net