Обеззброєні, але нескорені: у Вінниці відкрилася виставка про зародження українського війська. Фото


21 січня відбулася презентація виставки «Українське військо: 1917-1921», ініційованої Українським інститутом національної пам’яті. Тут розповідають про історичні події та військові традиції столітньої давнини.

Об этом сообщает http://cardex.city


Виставка присвячена також Дню Соборності України, що традиційно відзначають 22 січня.


«Це чергова виставка Українського інституту національної пам’яті, вона була відкрита 4 грудня біля Головпоштамту на Майдані Незалежності, присвячена черговим вшануванням Збройних Сил України. Власне, після Нового Року ця виставка була розтиражована в банерному варіанті і у всіх областях України буде презентуватись. Сьогодні у Вінниці ми таким чином починаємо вшанування і святкування Дня Соборності, який будемо відзначати завтра, і ця виставка присвячена творенню українського війська 100 років тому.




Виставка має велику кількість інформації про те, як творилося військо в часи УНР та які люди йшли до нього. Розповідає про роди військ, які були, про піхоту, артилерію та кінноту. Про те, яка була система однострою. Якою зброєю воювала тогочасна армія, як працювали тили, забезпечення, інші допоміжні підрозділи. Про творення військово-морських сил і флоту 100 років тому, про найбільш боєздатні військові формації.


Окремі слайди присвячені військовим керівникам, командирам тої доби.


Відвідати виставку можна до 24 січня, хол Вінницької ОДА.





Підписуйтесь на Винница.info в Telegram

Джерело статті: “http://www.vinnitsa.info/news/obezzbroyeni-ale-neskoreni-u-vinnytsi-vidkrylasya-vystavka-pro-zarodzhennya-ukrayins-koho-viys-ka-foto.html”

©1info.net