Законопроєкт про референдум ще треба доопрацювати — Стефанчук

Законопроєкт про референдум ще треба доопрацювати — Стефанчук
Законопроєкт про референдум ще треба доопрацювати — Стефанчук
У Верховній Раді підготовлено законопроєкт про всеукраїнський референдум, але він ще потребує доопрацювання.

Про це повідомив у Facebook перший віцеспікер парламенту Руслан Стефанчук за результатами засідання робочої групи із розробки законопроєктів з питань народовладдя та прямої демократії, на якому обговорювався підготовлений проєкт закону "Про всеукраїнський референдум".

Об этом сообщает http://russian-blogger.com

"Підготовлений учасниками робочої групи проєкт закону України "Про всеукраїнський референдум" не є остаточною редакцією; він ще потребує суттєвого доопрацювання, однак під час його розробки вже було досягнуто згоди між учасниками групи стосовно таких істотних і дискусійних питань, як предмет референдуму та участь всеукраїнських громадських організацій у проведенні референдуму, а також термінологічно приведено норми законопроєкту у відповідність до Виборчого кодексу України", — поінформував Стефанчук.

Він зауважив, що процес доопрацювання зазначеного законопроєкту триває, є ряд питань, насамперед, процедурних щодо проведення всеукраїнського референдуму, які неможливо вирішити без активного обговорення цих проблем представниками Центральної виборчої комісії, Комітету Верховної Ради з питань цифрової трансформації та Міністерства цифрової трансформації.

Як повідомлялося, Президент України Володимир Зеленський наприкінці листопада 2019 року пообіцяв, що законопроєкти про народовладдя, які стосуються, зокрема, й процедури проведення референдумів, будуть ухвалені у Верховній Раді найближчим часом.

Голова ВР Дмитро Разумков 18 січня заявив, що над законопроєктом про референдум триває "ювелірна робота".

"В цьому напрямку (напрямку закону про референдум — ред.) не можу сказати, що є "турборежим". Тут навпаки йде ювелірна робота", — сказав спікер.


Джерело статті: “https://www.ukrinform.ua/rubric-polytics/2862659-zakonoproekt-pro-referendum-se-treba-doopracuvati-stefancuk.html”

©1info.net