У студентки університету з Сіднея знайшли смертоносний коронавірус з Китаю

У студентки університету з Сіднея знайшли смертоносний коронавірус з Китаю
У студентки університету з Сіднея знайшли смертоносний коронавірус з Китаю

В Австралії 27 січня зафіксували ще один випадок захворювання вбивчим коронавірусом з Китаю. Недугу знайшли у студентки університету у Сіднеї.

Об этом сообщает http://wheel.cash

Про це повідомляє The Sydney Morning Herald.

Зазначається, що 21-річна студентка University of New South Wales 23 січня приїхала з китайського Уханя без будь яких симптомів захворювання.

Симптоми у дівчини з’явилися приблизно через 24 години, і коли її стан погіршився, вона нібито ні з ким не контактувала, перш ніж звернутися до лікарні. Коли вірус був підтверджений, її доправили до лікарні в Уестміді та ізолювали.

У заяві університету йдеться, що студентка "не відвідувала жодних занять в університеті і залишалася одна в гуртожитку кампусу без тісного контакту до того, як її помістили до лікарні".

Кількість жертв китайського коронавіруса з Уханя збільшилася до 80, а кількість хворих в Китаї офіційно перевищила 2,7 тисячі осіб, повідомляє агенція AFP з посиланням на повідомлення китайської влади.

За добу число хворих збільшилось на 769 нових випадків. Нові випадки смертей були афіксовані у провінції Хубей, центром якого є місто Ухань.

Коронавірус у Китаї як уникнути інфографіка_1

Нагадаємо, вірус, який схожий на застуду, але, на відміну від неї, дуже швидко вражає легені й інші органи, розпочався з ринку морепродуктів у китайському місті Ухань. Нині сам ринок зачинений і огороджений поліційною стрічкою, а у місті активно відбуваються заходи із знезараження. Посилено контроль в аеропортах не лише Китаю – Таїланд, Австралія та Японія ретельно стежать за пасажирами.

Відомо, що вірус з китайського Уханя належить до великої родини коронавірусів. Розповсюдження хвороби розпочалося з ринку тварин. Вірус передається повітряно-крапельним шляхом тваринам, людям. Спалах вірусу припав на найгірший час — святкування китайського Нового року. Адже саме цього тижня громадяни Піднебесної активно мандрують — приїжджають на свята до родичів як всередині країни, так і з-за кордону.

Базові рекомендації для уникнення зараження коронавірусом:

  • уникати контактів з тваринами;
  • не їсти сире або погано оброблене м’ясо;
  • уникати контактів з людьми, у яких є ознаки захворювання;
  • регулярно та ретельно мити руки.

Що відомо про загадкову недугу, як вона виникла та чому викликає занепокоєння у медиків – читайте у матеріалі ТСН.ua.

Відео Шириться з неймовірною швидкістю: китайський коронавірус зафіксували уже в 12 країнах

Невідомий досі коронавірус, про який дізналися тільки наприкінці грудня, забрав уже 56 життів. Десятки мільйонів людей заблоковані в своїх містах. Посилені заходи безпеки в аеропортах і на вокзалах. Китай навіть відмовився од масового святкування Нового року — одного з найбільших свят для жителів Сходу.

Шириться з неймовірною швидкістю: китайський коронавірус зафіксували уже в 12 країнах
ТСН. Тиждень
  • Facebook
  • Twitter
  • Telegram
  • Messenger
  • Viber

Джерело статті: “https://tsn.ua/svit/u-studentki-universitetu-z-sidneya-znayshli-smertonosniy-koronavirus-z-kitayu-1481184.html”

©1info.net