У Жовкві немовля отруїлось чадним газом

202001_470х200

В понеділок ввечері, 27 січня, в Жовкві чадним газом отруїлись три людини, серед них – немовля. Про це Львівському порталу повідомили у департаменті цивільного захисту населення Львівської ОДА.

Об этом сообщает http://kropivnickiy.top



  • 202001_470х200

Інцидент стався у приватному житловому будинку на вул. Богуна. Тут чадним газом отруїлися три людини, в тому числі немовля.

Усіх потерпілих у стані середнього ступеня важкості госпіталізували у Жовківську центральну райлікарню.

Встановлено, що будинок обладнаний ПГ-4 та котлом АГВ. Аварійна бригада «Львівгазу» тимчасово призупинила подачу газу до будинку.

Нагадаємо, у 2019 році на Львівщині чадним газом отруїлись більше 200 людей, 9 із них загинули. Найбільше від чадного газу страждають саме у Львові, адже тут загинули вже 8 осіб.

Через масові отруєння чадним газом у Львові ще торік взялись проводити позапланові перевірки житлових будинків. Але мешканці не впускали комунальників і газовиків у свої квартири, тому термін проведення таких обстежень продовжили.

Відтак фахівці нагадують мешканцям Львівщини: у будинках із пічним опаленням обов’язково потрібно регулярно прочищати вентиляційний канал, аби там була відповідна тяга і гази виходили в атмосферу. Запаливши піч чи п’єц, не можна «намертво» зачиняти всі вікна і двері, у приміщення має йти приток повітря.

А найкращий спосіб не отруїтися чадним газом – встановити сигналізатор загазованості, який відразу сповіщатиме про витік. Такий прилад можна придбати у будь-якому магазині із будівельними товарами, а також замовити через Інтернет за кілька сотень гривень.

Львівський портал писав про те, як вчасно розпізнати симптоми отруєння чадним газом, які легко можна сплутати із харчовим отруєнням чи грипом, а також як вберегтися від тихого вбивці. Детальніше про це читайте тут.


Джерело статті: “https://portal.lviv.ua/news/2020/01/28/u-zhovkvi-nemovlia-otruilos-chadnym-hazom”

©1info.net